Le monde: γερμανια, τουρκια και ελλαδα ζητουν νατοϊκη αποστολη στο αιγαιο...

18:15 11/2/2016 - Πηγή: Fimotro
Πρόσφυγες: Βερολίνο, Άγκυρα και Αθήνα θέλουν μία αποστολή εποπτείας ...
του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, γράφει η η γαλλική εφημερίδα "Le Monde" και προσθέτει: "H Γερμανία, η Τουρκία και η Ελλάδα ζήτησαν από τις άλλες χώρες του ΝΑΤΟ την συγκατάθεσή τους για την έναρξη μιας αποστολής
επιτήρησης στο Αιγαίο.

Το αντικείμενο αυτής της αποστολής", επισημαίνει η εφημερίδα, " είναι να υπάρχει ένα ξεκάθαρο όραμα στην δραστηριότητα των όσων περνούν από την τουρκική πλευρά", όπως δήλωσε γερμανική κυβερνητική πηγή, υπό καθεστώς ανωνυμίας στις Βρυξέλλες.

Αν εφαρμοστεί στην πράξη μία τέτοια επιχείριση, τότε θα είναι η πρώτη φορά που η Συμμαχία συμμετέχει άμεσα στην σοβαρή προσφυγική κρίση που μαστίζει την Ευρώπη, σχολιάζει η γαλλική εφημερίδα.

Η πρόταση αυτή έχει ήδη υποβληθεί στον γ.γ. του ΝΑΤΟ , Γενς Στόλτενμπεργκ, ο οποίος θα ενημερώσει σήμερα τους υπουργούς Άμυνας της Συμμαχίας.

Η εφημερίδα "Le Monde" επισημαίνει επίσης ότι, η Γερμανία ηγείται μίας ομάδας πολεμικών πλοίων του ΝΑΤΟ στη Ανατολική Μεσόγειο, τα οποία προορίζονται για να ενισχύσουν αποστολή της Frontex ."Εάν αυτό γίνει τότε η μελλοντική αποστολή θα ελέγχεται από το Βερολίνο", προσθέτει το επίμαχο δημοσίευμα.

"Θα συμμετέχουν ελληνικά και τουρκικά πλοία, τα οποία θα καταπλέουν στα εθνικά τους ύδατα. Η Δανία αναμένεται επίσης να συμβάλει μ΄ένα σκάφος", αναφέρει επίσης.
Keywords
Τυχαία Θέματα
Le monde: γερμανια,τουρκια και ελλαδα ζητουν νατοϊκη αποστολη στο αιγαιο...