Kai oi γαλλοι τουριστες ερχονται ελλαδα...

16:29 12/4/2013 - Πηγή: Fimotro

...ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΟΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ...
Την επιβεβαίωση για μια σημαντική αύξηση των Γάλλων τουριστών, το ερχόμενο καλοκαίρι στην Ελλάδα, είχε ο γενικός...
γραμματέας Τουρισμού, Πάνος Λειβαδάς, με την ευκαιρία διήμερων επαφών στο Παρίσι.
Ο κ. Λειβαδάς συνάντησε τους σημαντικότερους παράγοντες και τουριστικούς πράκτορες, σε συνέχεια των συναλλαγών που εγκαινίασε, με την επίσκεψή της τον περασμένο Δεκέμβριο, η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη.
Στη
λίστα των επαφών ήταν οι σημαντικότεροι tour operators που διακινούν πλέον το 50% των Γάλλων τουριστών, οι οποίοι επισκέπτονται την Ελλάδα : Go Voyage, Marmara, Nouvelles Frontieres, Last Minute, Look, Transavia, Heliades.
Σύμφωνα με τα στοιχεία των κρατήσεων, που ορισμένοι από τους εν λόγω πράκτορες διαθέτουν, προβλέπουν μια αύξηση άνω του 20%, σε σύγκριση με το 2012.
Πέρα από τις παραδοσιακού τύπου ανταλλαγές απόψεων, οι συζητήσεις που είχε ο κ. Λειβαδάς επικεντρώθηκαν στα νέου τύπου εργαλεία μάρκετινγκ που προσφέρει το Ιντερνετ:
- Τα Διαδικτυακά Σεμινάρια, γνωστά διεθνώς ως «webinars». Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Τουρισμού, οι Γάλλοι έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα σεμινάρια αυτά, που προσφέρουν τη δυνατότητα στους πωλητές των τουριστικών πρακτορείων να γνωρίζουν όσο το δυνατόν καλύτερα τον προορισμό που προτείνουν. «Πρόκειται για μια ηλεκτρονική μεθοδολογία εκπαίδευσης, ικανή να ενημερώνει για τις επιλογές και τις εμπειρίες που συνδέονται με έναν προορισμό, η οποία ενδιαφέρει άμεσα τη χώρα μας » εξήγησε ο κ. Λειβαδάς.
- Τα «micro-site», τους υποδιαδικτυακούς τόπους για την Ελλάδα, που θα μπορούσαν να φιλοξενηθούν από τους βασικούς γαλλικούς τουριστικούς ιστότοπους.
- Τη συμμετοχή του ΕΟΤ σε προγράμματα ανταλλαγής υπηρεσιών με τους γαλλικούς τουριστικούς φορείς, γνωστά ως προγράμματα «Β to B» (Business to business), που αποσκοπούν σε μια μεγαλύτερη επαφή ΕΟΤ και φορέων, στο πλαίσιο των σχέσεων με την τουριστική τους πελατεία. Ένα πρόγραμμα επιβράβευσης για τους επαγγελματίες που θα εξασφαλίζουν τη μεγαλύτερη «πελατεία» για την Ελλάδα μελετάται από τον ΕΟΤ, ώστε να λειτουργήσει ως σύστημα κινήτρων.
Ο κ. Λειβαδάς είχε, επίσης, επαφή με το επιτελείο του Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης της Γαλλίας «Atout France», που είναι κάτι αντίστοιχο με τον ΕΟΤ, έχοντας διατηρήσει έναν πιο τεχνοκρατικό χαρακτήρα.
«Πρόκειται για έναν οργανισμό με μεγάλη εμπειρία στον τομέα του τουρισμού, που αποτελεί για τη Γαλλία τον πρώτο τομέα εσόδων, που φθάνουν το 7% του ΑΕΠ» είπε ο κ. Λειβαδάς και πρόσθεσε : « Γι' αυτό και επιδιώκουμε μια στενή συνεργασία μαζί τους, για την ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών, ώστε να εξασφαλίσουμε τις βέλτιστες πρακτικές».
Στο πλαίσιο μιας περαιτέρω συνεργασίας ΕΟΤ- Atout France, θα επιδιωχθεί η συνεργασία σε κοινές δράσεις, ώστε να μειώνονται τα κόστη, όπως για παράδειγμα, οι έρευνες αγοράς. Στόχος είναι η διαμόρφωση κοινών βάσεων δεδομένων, που και οι δύο πλευρές θα μπορούν να μοιράζονται.
Πηγή : imerisia.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα