Kai h cia δεν εδωσε σημασια στις πληροφοριες για τους δυο βομβιστες...

13:19 25/4/2013 - Πηγή: Fimotro
Ανεπανόρθωτα εκτεθειμένη εμφανίζεται η κυβέρνηση της Ουάσινγκτον για το χειρισμό της υπόθεσης της Βοστώνης...
CIA και FBI ήταν ενήμεροι για το «ύποπτο» ταξίδι του μεγαλύτερου αδερφού Τσαρνάεφ, Ταμερλάν, στη νότια Ρωσία πριν από ένα χρόνο και κάθονταν με σταυρωμένα τα χέρια...

Σύμφωνα με πληροφορίες που βλέπουν σήμερα το φως της δημοσιότητας, όχι μόνο το FBI
αλλά και η CIA γνώριζε για το ταξίδι του στη Ρωσία και μάλιστα το όνομά του είχε συμπεριληφθεί στη λίστα με τους εν δυνάμει τρομοκράτες.

Κι ενώ πληθαίνουν οι «φωνές» κυρίως Ρεπουμπλικανών που κάνουν λόγο για πλήρη «αδράνεια» της αμερικανικής κυβέρνησης αφού υπήρχαν στοιχεία που καθιστούσαν τον Ταμερλάν ύποπτο, η Ουάσινγκτον δεν έκανε τίποτα, παρά το γεγονός ότι οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες τον είχαν βάλει στο στόχαστρο υπό το φόβο ότι μπορεί να έχει δεχτεί επιρροή από Τσετσένους αντάρτες ή φανατικούς ισλαμιστές της περιοχής, αναφέρει ο «Independent».

Την ίδια ώρα, τα αμερικανικά ΜΜΕ αποκαλύπτουν ότι τα δύο αδέρφια- βομβιστές του μαραθωνίου της Μασαχουσέτης λάμβαναν επίδομα κρατικής πρόνοιας. Όπως αναφέρει το CNN, ο Ταμερλάν και ο Τζοχάρ Τσαρνάεφ λάμβαναν παλαιότερα από το κράτος των Ηνωμένων Πολιτειών επίδομα κοινωνικής πρόνοιας, ενώ ο 26χρονος που άφησε την τελευταία του πνοή από πυρά αστυνομικών λάμβανε επίδομα για την οικογένειά του μέχρι το 2012.

«Όχι μόνο μας μισούσε αλλά έπαιρνε και τα χρήματά μας», είναι το σχόλιο πολλών αμερικανικών ΜΜΕ αναφερόμενα στον μεγαλύτερο αδερφό Τσαρνάεφ.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα