Kai aλλος δημοσιογραφος του bbc κατηγορουμενος για κακοποιηση ανηλικων...

23:27 3/5/2013 - Πηγή: Fimotro
Μετά το σκάνδαλο παιδοφιλίας με πρωταγωνιστή τον δημοφιλή παρουσιαστή Τζίμι Σάβιλ, που κλόνισε τη Μεγάλη Βρετανία, ένας ακόμα βετεράνος του BBC, ομολόγησε την ενοχή του για 14 περιπτώσεις σεξουαλικών επιθέσεων...
κατά ανήλικων κοριτσιών.
Ο 83χρονος Στιούαρτ Χολ, ο οποίος κλήθηκε στο δικαστήριο, ομολόγησε τις πράξεις του, δηλώνοντας πως θέλει να ζητήσει συγγνώμη από τα θύματά του και ότι νιώθει ντροπή για όσα διέπραξε.
Θύματά του ήταν κορίτσια ηλικίας από 9 ετών έως και 17, τα οποία κακοποίησε σεξουαλικά την περίοδο 1967-1985.«Οπορτουνιστή»
και «αρπακτικό» χαρακτήρισε ο Εισαγγελέας, Ναζίρ Αφζάλ, τον Χολ, ο οποίος μέχρι πρότινος αρνείτο τις κατηγορίες.
Ο Αφζάλ ευχαρίστησε, μάλιστα τα θύματα για την τόλμη που επέδειξαν μιλώντας για την κακοποίηση που υπέστησαν, τονίζοντας πως η δικαιοσύνη θα λάμψει παρά το πέρας των χρόνων από τις επιθέσεις.
Σύμφωνα με τις βρετανικές αρχές, τα θύματα δε γνωρίζονταν μεταξύ τους, ενώ ο Χολ τα πλησίαζε πάντα φιλικά στην αρχή και έπειτα από λίγο καιρό τα απομόνωνε για να τους επιτεθεί.
Η αρχική δίωξη ασκήθηκε τον περασμένο Ιανουάριο για απρεπείς επιθέσεις σε τρία κορίτσια, με αποτέλεσμα να διακοπεί η συνεργασία του με το BBC. Το βρετανικό δίκτυο, μετά τις εξελίξεις ανακοίνωσε πως εκφράζει την συμπαράστασή του στα θύματα και διαβεβαίωσε πως ο Χολ δε θα επιστρέψει στις επαγγελματικές του δραστηριότητες.
Ο ίδιος ο παρουσιαστής, δήλωσε πως αντιμετωπίζει πρόβλημα με την υγεία του, συμπληρώνοντας πως θα είναι τυχερός αν ζήσει για λίγα ακόμα χρόνια. Τόνισε δε πως έχει στο πλευρό του την οικογένειά του, η οποία τον στηρίζει και χάρη στους δικούς του δεν αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει.
Η ποινή του θα ανακοινωθεί στις 17 Ιουνίου.
Την ίδια ώρα, ανάλογες κατηγορίες αρνείται και ο δημοφιλής ηθοποιός Γουίλιαμ Ρόουτς, πρωταγωνιστής της τηλεοπτικής σειράς «Coronation Street». O 81ος ηθοποιός συνελήφθη στο σπίτι του με την κατηγορία του βιασμού κατ’επανάληψη μιας νεαρής 15 ετών το 1967.Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα