Kai aλλοι εμποροι θυματα της σπειρας απατεωνων...

20:07 4/7/2014 - Πηγή: Fimotro
Δυο εβδομάδες μετά την εξάρθρωση της σπείρας των απατεώνων που αγόραζαν γεωργικά μηχανήματα και τις παραγωγές αγροτών πληρώνοντας με κάλπικες συναλλαγματικές ή επιταγές και πωλούσαν τη λεία τους...
στην αγορά της Αλβανίας, η Ασφάλεια Κατερίνης εξιχνίασε άλλες έξι περιπτώσεις εξαπάτησης εμπόρων.

Η σπείρα, που αποτελούνταν από 14 Έλληνες και τέσσερις Αλβανούς, είχε στήσει εικονική ατομική επιχείρηση στο όνομα ενός 48χρονου μέλους της με έδρα την Κατερίνη χωρίς να ασκεί δραστηριότητα. Μέσω αυτής, όμως, οι απατεώνες
προχωρούσαν σε διαπραγματεύσεις για την πώληση ή τη μίσθωση γεωργικών μηχανημάτων δείχνοντας ότι διέθεταν οικονομική άνεση! Μάλιστα, δεν «παζάρευαν» τις προκαταβολές που ζητούσαν οι έμποροι για να τους πουλήσουν τα μηχανήματα, πείθοντάς τους έτσι να προχωρήσουν στη συναλλαγή.

Στην υπόθεση εμπλέκονται άλλοι δυο Έλληνες ηλικίας 45 και 52 που είχαν στήσει άλλη μια εικονική ατομική επιχείρηση στο όνομα ενός 45χρονου έδρα την Λεπτοκαρυά και εξαπάτησαν με τον ίδιο τρόπο άλλους τέσσερις εμπόρους γεωργικών μηχανημάτων αγοράζοντας τέσσερα γεωργικά μηχανήματα, ένα τρακτέρ, 13 καταψύκτες καθώς και έναν έμπορο δομικών υλικών από τον οποίο αγόρασαν διάφορα υλικά. Ακόμη, εξαπάτησαν δύο τράπεζες από τις οποίες πήραν δάνεια αλλά δεν πλήρωσαν ούτε μία δόση. Η συνολική λεία τους εκτιμάται σε περίπου 67.000 ευρώ!

Η έρευνα συνεχίζεται, καθώς όλα δείχνουν ότι ο αριθμός των θυμάτων είναι πολύ μεγαλύτερος μια και η σπείρα δρούσε σε περιοχές της Πιερίας, της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας και της Κοζάνης από το Σεπτέμβριο του 2013 έως τον Ιανουάριο του 2014. Σε βάρος των τριών δραστών σχηματίστηκε συμπληρωματική δικογραφία για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης, απάτες και πλαστογραφίες κατ’ εξακολούθηση, η οποία διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κατερίνης.
Keywords
Αναζητήσεις
???????? ?????????? ??????, ???????? ??????
Τυχαία Θέματα