H tina μπιρμπιλη στον οηε...

10:33 14/9/2013 - Πηγή: Fimotro
...ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΟΟΣΑ, ΤΩΡΑ ΣΤΟΝ ΟΗΕ ΜΕ ΠΕΝΤΑΕΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΩΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΤΗΣ ΒΙΕΝΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΣΤΙΒΑΔΑΣ ΤΟΥ ΟΖΟΝΤΟΣ - ΕΠΕΛΕΓΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΠΑΝ ΚΙ ΜΟΥΝ!
Κανείς τελικά δεν χάνεται. Και ειδικά οι πρώην υπουργοί της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου, οι οποίοι, ...
την ώρα που ο ελληνικός
λαός δοκιμάζεται σκληρά από τα Μνημόνια και την ανεργία, «ζουν και βασιλεύουν».

Ο λόγος για τη στενή συνεργάτιδα του Γιώργου Παπανδρέου, κυρία Τίνα Μπιρμπίλη, η οποία, έπειτα από τη θητεία της στο υπουργείο Περιβάλλοντος και τη θέση της Μονίμου Αντιπροσώπου της Ελλάδας στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), επιστρέφει δυναμικά στα παγκόσμια κοινά.

Επιστρέφει μάλιστα σε μια υψηλόβαθμη θέση στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, που πολλοί θα ζήλευαν.

Όπως έγινε λοιπόν γνωστό από το γραφείο Τύπου του ΟΗΕ, η κυρία Μπιρμπίλη επελέγη από το γενικό γραμματέα, Μπαν Κι-Μουν, ως εκτελεστική γραμματέας της Σύμβασης της Βιέννης για την προστασία της στιβάδας του όζοντος και του Πρωτοκόλλου του Μόντρεαλ για τις ουσίες που καταστρέφουν τη στιβάδα του όζοντος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η κυρία Μπιρμπίλη επιλέχθηκε ύστερα από διεθνή διαδικασία επιλογής και θα βρίσκεται σε αυτή τη νευραλγική, αλλά ταυτόχρονα τιμητική για την Ελλάδα θέση, για πέντε έτη.

Η ανέλιξη της κυρίας Μπιρμπίλη πάντως τα τελευταία χρόνια κρίνεται ιδιαίτερα αξιόλογη. Ξεκίνησε από λογογράφος του Γιώργου Παπανδρέου και σύμβουλός του σε θέματα περιβάλλοντος, ενώ στη συνέχεια ο πρώην πρωθυπουργός της εμπιστεύτηκε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής.

Μετά και τη λήξη της θητείας της εκεί, η κυρία Μπιρμπίλη μετακόμισε στο Παρίσι, αναλαμβάνοντας τη θέση της μόνιμης αντιπροσώπου στον ΟΟΣΑ, με μισθό 7.500 ευρώ το μήνα, δωρεάν στέγαση και αυτοκίνητο με προσωπικό οδηγό.

Η τύχη ούτε και τότε σταμάτησε να χαμογελά στην κυρία Μπιρμπίλη. Μόλις αντικαταστάθηκε και επέστρεψε στην Αθήνα, φήμες την ήθελαν να βρίσκει στέγη στο υπουργείο Εξωτερικών και συγκεκριμένα στο Τμήμα Εμπειρογνομώνων, όπου έχει διοριστεί έπειτα από διαγωνισμό,, μόνιμη θέση την οποία διατηρεί, όσα χρόνια ασχολείται με την πολιτική.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα