H ρωσια κλιμακωνει τις επιθεσεις της στη συρια...

Οι αρχές της Ρωσίας δήλωσαν χθες πως εντατικοποίησαν τις αεροπορικές επιθέσεις εναντίον των μαχητών...
του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, ενώ τοπικοί παρατηρητές ανέφεραν πως αρκετές από τις επιθέσεις έπληξαν περιοχές στη δυτική Συρία, όπου η εξτρεμιστική οργάνωση έχει μικρή παρουσία.

Νωρίτερα χθες αξιωματούχοι των ΗΠΑ και της Ρωσίας συνομίλησαν μέσω τηλεδιάσκεψης για τα «μέτρα που μπορούν να ληφθούν από τη Ρωσία και το διεθνή συνασπισμό (υπό την ηγεσία των ΗΠΑ)
εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος με στόχο να εγγυηθούν την ασφάλεια των αεροπορικών επιχειρήσεων στη Συρία» όπως διευκρίνισε το Πεντάγωνο. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε από την πλευρά του ότι πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη με το Πεντάγωνο με επίκεντρο την ασφάλεια των στρατιωτικών επιχειρήσεων.

Ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας υποστράτηγος Ίγκορ Κονασένκοφ δήλωσε χθες πως οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας εντατικοποίησαν την αεροπορική τους εκστρατεία κατά το τελευταίο 24ωρο, με 64 αεροπορικές επιδρομές που έπληξαν 55 στόχους, μετέδωσαν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Ο Κονασένκοφ ανέφερε πως οι στόχοι που επλήγησαν ελέγχονταν από το Ισλαμικό Κράτος, σημειώνοντας ότι ανήκαν σε «μαχητές» και «τρομοκράτες», ενώ επισήμανε πως ανάμεσα στους στόχους ήταν κέντρα διοίκησης και ελέγχου, αποθήκες οπλισμού, βάσεις εκπαίδευσης σε θέσεις στις επαρχίες Ράκα, Χάμα, Δαμασκό και Χαλέπι.
Keywords
Τυχαία Θέματα