H realnews αυτης της κυριακης...

15:23 3/9/2016 - Πηγή: Fimotro
ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ
Με τίτλο: “Η κρίση βαθαίνει!” κυκλοφορεί αυτήν την Κυριακή η Realnews, η οποία αποκαλύπτει έρευνα της Marc για την ΓΣΕΒΕΕ με στοιχεία-σοκ για την ελληνική οικονομία. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που δημοσιεύει η Realnews, όλοι...
οι δείκτες είναι στο “κόκκινο”, καθώς:

- 18.100 επιχειρήσεις εκτιμάται ότι θα κλείσουν το δεύτερο εξάμηνο του 2016.

- 38.000 θέσεις εργασίας προβλέπεται
ότι θα χαθούν από τις εταιρείες που θα κλείσουν το β’ εξάμηνο του έτους.

- 45.000 επιχειρήσεις έχουν βρεθεί αντιμέτωπες με κατασχέσεις ή δέσμευση λογαριασμών.

- 3 στις 10 επιχειρήσεις δεν θα ανταποκριθούν στις φορολογικές υποχρεώσεις τους.

- 28,1% των επιχειρήσεων προτίθεται να μειώσει μισθούς ή ώρες εργασίας τους επόμενους μήνες.

- 98,0% των επιχειρήσεων δεν θα προβεί σε οποιαδήποτε επένδυση έως τον Δεκέμβριο.

Το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών φτάνει τα 235 δισ. ευρώ.

Στη Realnews μπορείτε ακόμη να διαβάσετε:

- Αναβρασμός στον τηλεοπτικό χώρο. Έρχονται απολύσεις και λουκέτα. Υψηλό το τίμημα πώλησης των αδειών, αλλά και σημαντικές οι απώλειες εσόδων για το ελληνικό Δημόσιο από τη μείωση του αριθμού των καναλιών. Η επόμενη μέρα στα ΜΜΕ. Το νέο τηλεοπτικό «ολιγοπώλιο» και οι κόντρες ανάμεσα στους ιδιοκτήτες.

- Σταύρος Θεοδωράκης: “Τα λεφτά από τους καναλάρχες θα πάνε στους Καρανίκες τους”.

- Γιώργος Κουμουτσάκος: “Συνώνυμος της διαπλοκής και νομικά μετέωρος ο διαγωνισμός για τις άδειες”.

Το κύριο άρθρο της εφημερίδας υπογράφει ο Χρήστος Πασαλάρης και έχει τίτλο: “Μετρημένες πλέον οι "φωνές", αμέτρητοι οι άνεργοι!..”. Με θέμα την περιπετειώδη αδειοδότηση των 4 καναλιών πανελλαδικής εμβέλειας, που κατέληξε με μετρημένες τις “φωνές” και αμέτρητους τους ανέργους, ο Χρ. Πασαλάρης κάνει αναδρομή στην ενημέρωση του “τότε” και του “τώρα”. Με θλιβερές διαπιστώσεις για τον τρόπο που ασκείται σήμερα η δημοσιογραφία από τα κανάλια. Θυμίζει τους ήρωες και μάρτυρες του ελληνικού Τύπου, από τον γενάρχη της δημοσιογραφίας Θεόκλητο Φαρμακίδη και αργότερα τον πρωτοπόρο Βλάση Γαβριηλίδη, ως τις μέρες των δέκα κορυφαίων εκδοτών. Οι οποίοι όμως ξεκίνησαν ως δημοσιογράφοι, όχι ως εργολάβοι. Οι 70 ώρες της επιλογής των 4 καναλιών θα μείνουν στην ιστορία του Τύπου, είτε ως περαστική περιπέτεια, άνευ ιδιαίτερης σημασίας, είτε ως αφετηρία αναγέννησης του ελληνικού Τύπου. Εξαρτάται κυρίως από τους κερδισμένους του… ερεβώδους τετραημέρου…

Ακόμη στη Realnews:

- Οι Βρυξέλλες λένε “όχι” στα ελληνικά αιτήματα. Θέλουν πλεόνασμα 3,5% για άλλα 8 χρόνια. Στον αέρα το χρονοδιάγραμμα για δεύτερη αξιολόγηση και χρέος. Το νωρίτερο τον Οκτώβριο η εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ.

- Γιάννης Μουζάλας: “Εάν καταρρεύσει η συμφωνία Ε.Ε. και Τουρκίας, η χώρα μας θα δοκιμαστεί σκληρά”.

- Υπόμνημα Κούγια για την τραγωδία στην Αίγινα. “Άλλοι ήταν στο ταχύπλοο!”.

Και στην “Πράβδα” του Στάθη:

Ρώτησαν κάποτε έναν Κινέζο που καθόταν σε μια όχθη και χάζευε το ποτάμι: “Τι κάνεις εδώ;”. Κι εκείνος απάντησε: “Περιμένω το πτώμα του εχθρού μου να περάσει”. Ο εστί μεθερμηνευόμενον ότι πίσω έχουν οι τηλεοπτικές άδειες την ουρά…

Στη Reallife (στην έκδοση με τις προσφορές) μπορείτε να διαβάσετε:

- Ξαφνικός έρωτας για Λίντσεϊ και Ντένη. Ο Έλληνας που... έκλεψε την καρδιά της καυτής Λόχαν. “Με κέρδισε από την πρώτη στιγμή που την είδα. Περνάμε πολύ καλά μαζί”, εξομολογείται στον φιλικό κύκλο του ο νεαρός επιχειρηματίας Ντ. Παπαγεωργίου για το “κακό” κορίτσι του Χόλιγουντ.

- Η Θωμαή βρήκε το ιδανικό ταίρι! Η ανερχόμενη τραγουδίστρια Θ. Απέργη δηλώνει στο περιβάλλον της ότι ζει τον απόλυτο έρωτα στο πλευρό του ναυτιλιακού broker Σπύρου Κούβελου.

- Φλογερό ειδύλλιο. Ο ηθοποιός Ρένος Ρώτας ερωτεύτηκε τη λαμπερή συνάδελφό του Κλέλια Ανδριολάτου, με την οποία παίζει στο θεατρικό έργο “Ενα εξοχικό, παρακαλώ”.

- Ο ζεν πρεμιέ γίνεται μπαμπάς. Οι ηθοποιοί Δημήτρης Κυρατσούδης και Αναστασία Χατζάρα περιμένουν με λαχτάρα το πρώτο τους παιδί.

- Βελούδινο διαζύγιο για Μάκη - Κατερίνα. Ο δημοφιλής πρωταγωνιστής Μ. Παπαδημητρίου και η επίσης ηθοποιός σύζυγός του Κ. Λυπηρίδου δεν ζουν μαζί, έπειτα από εννιά χρόνια κοινής ζωής.
Keywords
Τυχαία Θέματα