H πολιτεια των ηπα με τα μεγαλυτερα ποσοστα κακοποιησης ...

22:06 5/2/2014 - Πηγή: Fimotro
Γιατί η Αλάσκα έχει γίνει η πολιτεία των βιασμών; Τι οδηγεί τους άνδρες να κακοποιούν τις γυναίκες; Τι μπορεί να γίνει για να αλλάξει η κατάσταση; Αυτά τα ερωτήματα έθεσε και προσπάθησε να απαντήσει ...
ο δημοσιογράφος του αμερικανικού δικτύου CNN, Τζον Σάτερ.
Το ταξίδι – αποκάλυψη ξεκίνησε για τον Σάτερ πριν λίγο καιρό όταν αποφάσισε να καταγράψει τα ποσοστά σεξουαλικής κακοποίησης στις ΗΠΑ. Αποδείχθηκε, λοιπόν, ότι η Αλάσκα είναι η αμερικανική πολιτεία με τα περισσότερα ποσοστά
βιασμών και κακοποίησης.
Σύμφωνα με στοιχεία του FBI, 80 βιασμοί καταγράφονται για κάθε 100.000 ανθρώπους, με το 59% των γυναικών στην Αλάσκα να έχουν πέσει θύμα κακοποίησης, λεκτικής ή σωματικής και με το 37% -περίπου τέσσερις στις δέκα- να έχουν βιαστεί ή να έχουν κακοποιηθεί σεξουαλικά.
«Τα ποσοστά βιασμού δε θα πέσουν αν οι άνδρες δε σταματήσουν βιάζουν», αναφέρει στο συγκλονιστικό ρεπορτάζ του ο Σάτερ.
Γιατί, όμως, οι άνδρες εξακολουθούν να ικανοποιούν τις αρρωστημένες ορέξεις τους με τη βία;
«Όταν ήμουν 7 ετών ένας άνδρας με πλησίασε, μου άνοιξε το φερμουάρ και χάιδεψε τα γεννητικά μου όργανα. Έτρεξα μακριά, αλλά προσπάθησε να με κάνει να συνεργαστώ μαζί του, δίνοντας μου γλυκά. Με ρώτησε αν είχα δει τη μητέρα μου γυμνή. Η κακοποίηση συνέχισε για πολλά χρόνια», δήλωσε ένας άνδρας που βίαζε συστηματικά τη θετή του κόρη από όταν ήταν 15 ετών.
Αφού αφέθηκε ελεύθερος από τη φυλακή ζει κοντά στην οικογένειά του, αλλά βρίσκεται υπό τη στενή παρακολούθηση αστυνομικών και ειδικών, ο άνδρας ομολογεί το έγκλημά του και αναλαμβάνει τις ευθύνες του.
«Δεν αντέχω άλλο να το κρατάω μέσα, θέλω να το βγάλω», υποστήριξε στο δημοσιογράφο που τον συνάντησε.
«Κοιτώντας πίσω, είναι ενοχλητικό, είναι τρομακτικό», πρόσθεσε και αποκάλυψε ότι κάθε φορά που έχει ανάρμοστη σεξουαλική διάθεση ανοίγει ένα κουτί με αμμωνία, στο οποίο γράφει με κεφαλαία γράμματα «Σταμάτα. Αποτελεσματικό. Δουλεύει. Χρησιμοποίησέ το», και τη μυρίζει.
Κάποτε τη μύριζε πολλές φορές την ημέρα, όποτε μία γυναίκα του έπιανε το χέρι, όποτε έβλεπε νεαρά κορίτσια, ενώ τώρα δε τη χρησιμοποιεί τόσο συχνά. Κάθε φορά που άνοιγε το κουτί αυτό σήμαινε ότι μία επίθεση σε γυναίκα είχε αποφευχθεί.
Την κακοποίηση σε παιδική ηλικία, πάντως, επικαλέστηκαν και άλλοι άνδρες που συνομίλησαν με το δημοσιογράφο του CNN, οι οποίοι υποστήριξαν ότι δέχθηκαν σεξουαλική επίθεση από άνδρες και μεγαλώνοντας αποφάσισαν με τη σειρά τους να βιάσουν για να πονέσουν και άλλοι άνθρωποι όπως πόνεσαν οι ίδιοι. Άλλοι, ισχυρίστηκαν ότι δε δέχθηκαν αγάπη από την οικογένειά τους, ενώ πολλοί κρατούσαν καλά κρυμμένες μέσα τους τις σκοτεινές σκέψεις τους.
Ωστόσο, οι ειδικοί ακόμα δε μπορούν να απαντήσουν γιατί όλα αυτά τα τραγικά περιστατικά συμβαίνουν στην Αλάσκα.
«Αυτό είναι μέρος του προβλήματος. Δε μπορούμε να απαντήσουμε στο γιατί», ανέφερε ο ειδικός στο θέμα αυτό και καθηγητής Πανεπιστημίου, Αντρέ Ροζέ.
Ενώ οι ειδικοί αναζητούν απαντήσεις στα ερωτήματα, η Ελσι Νανουγκάκ Τόμι, μία γυναίκα 104 ετών γεμάτη ζωντάνια φροντίζει τις κακοποιημένες γυναίκες. Στο άσυλο που ίδρυσε πριν χρόνια εξακολουθεί να συμβουλεύει τα θύματα βιασμού, να τους προσφέρει μία αγκαλιά και χαμόγελα ώστε να προχωρήσουν μπροστά και να αφήσουν πίσω τους την τραυματική εμπειρία. Τις γνώσεις της, μάλιστα, επιχειρεί να μεταφέρει στην εγγονή τους, Ντενίζ Τόμι, ώστε να συνεχίζει το έργο της.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα