H nea γραμμη της κουμουνδουρου με το βλεμμα στην εξουσια...

Η εκτίμηση ότι πολύ σύντομα και σίγουρα μέχρι τον ερχόμενο Μάιο η χώρα θα πάει σε εκλογές εντός ενός έντονα διπολικού σκηνικού οδηγεί τον Αλέξη Τσίπρα σε αναδίπλωση προκειμένου να διευρύνει με κάθε δυνατό τρόπο...
το εκλογικό ακροατήριο του κόμματός του.
Χθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, με συνέντευξή του στην κυριακάτικη «Αυγή», εξέπληξε για δεύτερη φορά σε διάστημα μικρότερο του
ενός μηνός προχωρώντας σε άνοιγμα προς τους βουλευτές εκείνους της κυβερνητικής πλειοψηφίας που θα πάρουν τη μεγάλη απόφαση να εγκαταλείψουν, όπως είπε, την κυβέρνηση.
Αναφέρθηκε μάλιστα προσωπικά στην κ. Τζάκρη και στις επιθέσεις που δέχθηκε η πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ από πολλούς συναδέλφους της και ΜΜΕ.
Πρόκειται για μία δήλωση που έρχεται σε κορυφαία αντίθεση με προηγούμενες δηλώσεις του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να συνεργαστεί με όσους βουλευτές στήριξαν με την ψήφο τους τα μνημόνια.
Είναι χαρακτηριστική για παράδειγμα η δήλωσή του στις 14 Φεβρουαρίου του 2012 έξω από το κτήριο του ΟΕΚ στην Πατησίων, όπου χαρακτήρισε τους βουλευτές που ψήφισαν υπέρ των νέων σκληρών μέτρων «κουκουλοφόρους με γραβάτες».
Υπεύθυνη για την αναδίπλωση αυτή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ είναι η νέα γραμμή η οποία σχεδιάστηκε από κορυφαία στελέχη του κόμματος και συνεργάτες του κ. Τσίπρα και η οποία εγκαινιάστηκε με την πρόταση μομφής στην κυβέρνηση. Πρόκειται για μία σαφώς πιο επιθετική γραμμή στη βάση της οποίας βρίσκεται η εκτίμηση ότι πολύ σύντομα θα υπάρξουν ευρύτερες πολιτικές εξελίξεις, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται πιο κοντά παρά ποτέ στην τελική νίκη και ότι ο δρόμος προς την εξουσία όχι μόνο τους χωρά όλους, αλλά επιβάλει και τη συνεργασία με όσους έστω και την ύστατη ώρα διαφοροποιηθούν από τις καταστροφικές για τη χώρα πολιτικές χωρίς αυτό να σημαίνει ότι γίνονται εκπτώσεις στις ειλημμένες κομματικές αποφάσεις.
Άλλωστε, σημειώνει στέλεχος του κόμματος, αν κοιτάξει κανείς προσεκτικά τις επίμαχες δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα θα διαπιστώσει πόσο προσεκτικές στη διατύπωσή τους είναι. Για παράδειγμα στο Όστιν του Τέξας ο κ. Τσίπρας είπε ότι μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα προκαλέσει πολλά προβλήματα στη χώρα, αλλά θα είναι καταστροφή για την Ευρώπη, ενισχύοντας με τον τρόπο αυτό τη θέση του κόμματός του ότι οι εταίροι και δανειστές μας δεν θα τραβήξουν στα άκρα το σχοινί.
Χθες ο κ. Τσίπρας είπε ότι «όσοι αποφασίσουν με την ψήφο τους να θέσουν τέρμα στην καταστροφική πορεία της χώρας, θα έχουν την πλατιά αποδοχή της λαϊκής βάσης, των τοπικών κοινωνιών και των πολιτών που τους εξέλεξαν και δεν αντέχουν άλλο». Με τον τρόπο αυτό άφησε ανοιχτό ένα παράθυρο συνεργασίας στο μέλλον για το οποίο όμως ουδείς θα τον κατηγορήσει αν δεν το χρησιμοποιήσει ποτέ.
Άλλωστε οι επιτελείς της Κουμουνδούρου γνωρίζουν ότι ουδείς βουλευτής δεν είναι μόνος του. Έχει από πίσω του έναν ολόκληρο μηχανισμό και κυρίως έχει έναν σημαντικό αριθμό ψηφοφόρων τον οποίο δεν μπορούν ούτε και πρέπει να τον αγνοήσουν.
Όπως θυμίζουν μάλιστα με νόημα κορυφαία στελέχη της Κουμουνδούρου στις 29 Απριλίου του 2012, μία εβδομάδα πριν τις εκλογές, από το Ζάππειο ο κ. Τσίπρας είχε απευθύνει κάλεσμα προς τους αριστερούς πολίτες, τους κομουνιστές, τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, τους οικολόγους και όσους θέλουν να αλλάξει η πορεία των πραγμάτων στη χώρα, να στηρίξουν με τη ψήφο τους τον ΣΥΡΙΖΑ με στόχο τον σχηματισμό μίας αριστερής κυβέρνησης.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα