H "κληρονομια" του γερουλανου σε εοτ και ερτ

09:35 7/1/2013 - Πηγή: Fimotro

Γράφει ο InsiderΜαξίμου καλημέρα,μήπως διαβάσατε τα αποσπάσματα από τις εκθέσεις του Ορκωτού Ελεγκτή Λογιστή Παναγιώτη Κυριακόπουλου για τον ΕΟΤ που δημοσίευσε το Fimotro (εδώ). Να σας...βοηθήσουμε επαναλαμβάνοντας τα με απλά λόγια:
1. Είναι ασύμβατο με κάθε λογιστική αρχή να εμφανίζεται χρεωστικό υπόλοιπο στις επιταγές πληρωτέρες, οι οποιες εμφανίζουν μιά αδιευκρίνιστη διαφορά ποσού 314.980,58 ευρώ.
2. Υπάρχει διαφορά ποσού 818.612,58 ευρώ ανάμεσα στην
δήλωση Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών και στο ποσό που αναφέρεται για μισθωτές υπηρεσίες στα βιβλία του Οργανισμού.
3. Οι λογαριασμοί προκαταβολών που αφορούν τα χρηματικά διαθέσιμα για τις δραστηριότητες του ΕΟΤ στον εξωτερικό παρουσιάζουν υπόλοιπο 16.671.533,74ευρώ που δεν δικαιολογούνται να παραμένουν ανεκκαθάριστα πλέον του εξαμήνου.

Δηλαδή με ακόμα πιό απλά λόγια, οι πληρωμές με επιταγές, η μισθοδοσία και τα χρηματικά διαθέσιμα εξωτερικού του ΕΟΤ ελέγχονται για ποσό τουλάχιστον δεκαοκτώ εκατομμυρίων ευρώ. Και αυτά είναι από μόνο τρία μικρά αποσπάσματα από την έκθεση για τον ΕΟΤ.

Να πάμε και μιά βόλτα από την Αγία Παρασκευή;
" Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ Α.Ε., κατά τη σημερινή υπ’ αριθμ. 1068 συνεδρίασή του (Παρασκευή, 4/1/2013), ασχολήθηκε με τα ακόλουθα θέματα:Ενημερώθηκε για το θέμα της διανομής και εκμετάλλευσης του δορυφορικού σήματος της ΕΡΤ Α.Ε. Ειδικότερα, ενημερώθηκε για τις διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη,καθώς και για τις ενέργειες που προτείνονται, προκειμένου να διασφαλιστούν τα συμφέροντα της εταιρείας....."
Από ποιόν λοιπόν κινδυνεύουν "τα συμφέροντα της εταιρείας" και το ΔΣ της ΕΡΤ αναζητεί "τις ενέργειες που προτείνονται για να διασφαλιστούν"; Τι διαπιστώνει πλέον το ΔΣ της ΕΡΤ ως συνέπεια της εποπτείας του Παύλου Γερουλάνου το 2010 και δεν το λέει και σε μάς, δεν το λέει και στο ΣΔΟΕ, δεν το λέει και στον Εισαγγελέα;
Και όταν λέμε συμφέροντα, εννοούμε μήπως και τα αυστηρά οικονομικά; Δηλαδή, όπως και στην περίπτωση του ΕΟΤ, μήπως και η ΕΡΤ ψάχνει χρήματα που "χάθηκαν" στο εξωτερικό;
Μήπως οι "ερευνητές" Τζώννυ Καλημέρης και Νίκος Μεγγρέλης μπορούν να μας ενημερώσουν για τις τριακόσιες χιλιάδες ευρώ που αναζητούν στις ΗΠΑ και έχουν μάλιστα στείλει και επίσημη επιστολή εν είδει εξωδίκου στο Dish Network ;
Μην την πατήσουμε σαν τον Επιθεωρητή Κλουζώ, ρε Τζώννυ, που έψαχνε το διαμάντι αλλού και αυτό ήταν πολύ κοντά του- σα να λέμε σε προηγούμενο εργοδότη του; Δεν πιστεύω να βάλαμε το λύκο να φυλάει τα πρόβατα, ε;
Υπέρ του οποίου -προηγούμενου εργοδότη και ανταγωνιστή της ΕΡΤ- εκδόθηκε, όπως γνωρίζουν οι καλά πληροφορημένοι αναγνώστες του fimotro, και μίαεγγύηση της ΕΡΤ με ημερομηνία 14.2.2012.
Eγγύηση της ΕΡΤ υπέρ τρίτου μη αντισυμβαλλομένου μαζί της, ύψους τουλάχιστον δύο εκατομμυρίων ευρώ και μάλιστα χωρίς απόφαση ΔΣ. Η οποίαεγγύηση ήταν απαραίτητη για να κλείσει το "deal" του Παύλου Γερουλάνου που έγινε το 2010 και να εισπράξει τελικά ο προηγούμενος εργοδότης και ανταγωνιστής της ΕΡΤ δυόμιση εκατομμύρια δολάρια.
Δεν πιστεύω λοιπόν όταν γράφετε "διασφάλιση των συμφερόντων της εταιρείας" να υποννοείτε "παροχή νέας Eγγύησης της ΕΡΤ υπέρ τρίτου";
Γιατί τότε προφανώς θα μιλάμε για συνέχιση της "κληρονομιάς" του Παύλου Γερουλάνου και για την διασφάλιση των συμφέροντων ανταγωνιστών της ΕΡΤ εις βάρος των συμφερόντων της ΕΡΤ. Και αυτό σίγουρα δεν θα έχει καλή εξέλιξη.

Insider
ΥΓ1. Δε μου λέτε, γιά αυτό το θέμα του Δορυφορικού της ΕΡΤ δεν είναι που έκανε ο Σίμος Κεδίκογλου τις απανωτές ερωτήσεις στην Βουλή σε Παύλο Γερουλάνο, Ηλία Μόσιαλο και Παντελή Καψή, έστελνε επιστολές σε Ευάγγελο Σταυρόπουλο, Λουκά Παπαδήμο και Παναγιώτη Πικραμμένο και υπέβαλλε μηνυτήριες αναφορές στους Ιωάννη Τέντε, Νίκο Παντελή και Γρηγόρη Πεπόνη;
Ε, εντάξει, δεν πιστεύω ότι ο Σίμος Κεδίκογλου, ο οποίος έχει προφανώς πλήρη γνώση του θέματος να επιτρέψει βλάβη των συμφερόντων της ΕΡΤ. Διατηρεί αλλωστε και υπερήλικες, αρα έμπειρους, αλλά και θηλυκά μυαλά για νομικούς συμβούλους: Εγγύηση.
ΥΓ2. Σίμος και Σίμος ίσον Εγγύηση.
Keywords
Τυχαία Θέματα