H eσεε απειλει να αποσυρει τους εκπροσωπους της απο τον οαεε...

23:15 8/3/2014 - Πηγή: Fimotro
Τη διαμαρτυρία του εμπορικού κόσμου μεταφέρει η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου στη διοίκηση του ΟΑΕΕ για την ένταση των εισπρακτικών πρακτικών...
του Οργανισμού.
Συγκεκριμένα, έχει γνωστοποιηθεί στην ΕΣΕΕ από εμπόρους, σε όλη την επικράτεια, ότι οι επιχειρήσεις που έχουν οφειλές, στον ΟΑΕΕ, είτε λαμβάνουν απειλητικά ειδοποιητήρια σε μαζική σε μαζική βάση, είτε τους επιβάλλονται μέτρα κατάσχεσης
στα σπίτια, στα μαγαζιά, στα εμπορεύματα και στα πάγιά τους.«Αντιλαμβανόμαστε την δυσχερή οικονομική κατάσταση του ΟΑΕΕ, για την οποία δεν αισθανόμαστε ότι ευθύνονται οι μικροί και μεσαίοι έμποροι. Για να συνεχίσει, ωστόσο, να υπάρχει ΟΑΕΕ, πρέπει, πρωτίστως, να συνεχίσουν να υπάρχουν επιχειρήσεις για να καταβάλλουν, είτε τις τρέχουσες εισφορές, είτε τις οφειλές τους. Οι επιχειρήσεις μας πλήττονται βαρύτατα από την οικονομική κρίση και με δυσκολία παρατείνουν μέρα με την μέρα τη λειτουργία τους. Θεωρούμε ότι η ένταση των εισπρακτικών μέτρων του Οργανισμού στέλνει το λάθος μήνυμα σε λάθος χρόνο και τις οδηγεί πιο κοντά στο κλείσιμο" όπως σημειώνει η ΕΣΕΕ στην επιστολή της πρός την διοίκηση του ΟΑΕΕ.
Η ΕΣΕΕ ζητάει να υπάρξει άμεση διακοπή της αποστολής ειδοποιητηρίων καθώς και αναστολή των κατασχέσεων για οφειλές των μικρών και μεσαίων εμπόρων τουλάχιστον για τους επόμενους τρεις μήνες.
«Σε αντίθετη περίπτωση, ως πρώτο βήμα αντίδρασης θα αποσύρουμε τους εκπροσώπους μας από το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού» δηλώνει η ΕΣΕΕ.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα