H επιστολη κωνταντινοπουλου στην προεδρο της βουλης...

10:45 3/3/2015 - Πηγή: Fimotro
Επιστολή προς την Πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, την οποια προτρέπει «να ζητήσει από όλους τους Έλληνες Βουλευτές και τα μέλη...
της κυβέρνησης που διατηρούν τραπεζικούς λογαριασμούς στο εξωτερικό, να επιστρέψουν τις καταθέσεις τους στη χώρα μας ως ύψιστο πατριωτικό καθήκον αλλά και παράδειγμα προς όλους τους συμπολίτες μας», απέστειλε το μεσημερι της Δευτέρας ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ
Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Ολόκληρο το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

«Προς την Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων
Κα Κωνσταντοπούλου Ζωή

Θέμα: « Επιστροφή στα ελληνικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα τραπεζικών καταθέσεων των μελών της Κυβερνήσεως, Γενικών Γραμματέων και μελών του Κοινοβουλίου, οι οποίες παραμένουν στο εξωτερικό»

Κυρία Πρόεδρε,
Είναι γνωστή σε όλους μας η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και η έλλειψη ρευστότητας στις τράπεζες, η οποία δημιουργεί «ασφυξία» στην αγορά.
Ενόψει αυτής της κατάστασης, τα μέλη της Βουλής, η συμπολίτευση, η αντιπολίτευση και όλα τα πολιτικά κόμματα του δημοκρατικού τόξου οφείλουμε να στηρίξουμε τις προσπάθειες της Κυβέρνησης για εξεύρεση συμφωνίας με τους Ευρωπαίους εταίρους μας από την μια, αλλά και τη λήψη μέτρων, τα οποία θα θωρακίζουν και θα στηρίζουν το χρηματοπιστωτικό μας σύστημα από την άλλη.
Στη στήριξη του χρηματοπιστωτικού μας συστήματος – πέρα από την βοήθεια της Ε.Κ.Τ. – θα πρέπει να συμβάλουμε όλοι οι Έλληνες, επανατοποθετώντας στις ελληνικές τράπεζες, όσα χρήματα μεταφέρθηκαν με εμβάσματα ή διακινήθηκαν μέσω τραπεζικών λογαριασμών στο εξωτερικό τα τελευταία έτη.
Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, η Κυβέρνηση και οι ελεγκτικοί της μηχανισμοί είναι αναγκαίο άμεσα να αναζητήσουν και να ελέγξουν όλους του πολιτικούς, οι οποίοι μετέφεραν χρήματα με εμβάσματα ή άνοιξαν τραπεζικούς λογαριασμούς στο εξωτερικό τα τελευταία έτη.
Η Βουλή των Ελλήνων είναι επιβεβλημένο να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτή την προσπάθεια.
Με τον θεσμικό σας ρόλο, σας καλώ να ζητήσετε από όλους τους Έλληνες βουλευτές και τα μέλη της Κυβερνήσεως οι οποίοι διατηρούν τραπεζικούς λογαριασμούς στο εξωτερικό, να επιστρέψουν τις τραπεζικές καταθέσεις τους στην χώρα μας, ως ύψιστο πατριωτικό καθήκον και παράδειγμα προς όλους τους συμπολίτες μας.

Με τιμή,
Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος».
Σχόλια11Προσθήκη σχολίου"Σπύρος ο Νομοθέτης"02/03/201522:28Στην σωστή κατεύθυνση. Επαναλαμβάνω τη πρόταση που έκανα στο άρθρο για την δήλωση Μάρδα περί θυρίδων και μαύρου χρήματος: "Σπύρος ο Νομοθέτης"28/02/2015 00:30 Πρόταση νόμου : 1. Απαγορεύεται σε όποιον αμείβεται από το Δημόσιο ( από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας έως τον τελευταίο συνταξιούχο ) να διατηρεί περιουσία στο εξωτερικό σε οποιαδήποτε μορφή (καταθέσεις , μετοχές κλπ) . Οι νεοδιοριζόμενοι - νεοεκλεγόμενοι υποχρεώνονται εντός ενός μηνός να επαναπατρίσουν τα υπάρχοντα περιουσιακά στοιχεία τους . 2. Απαγορεύεται η εξαγωγή συναλλάγματος από διαμένοντες παρανόμως στην χώρα. Αφήνω τις τεχνικές βελτιώσεις, διορθώσεις και ποινές στους συναδέλφους .
ΑπάντησηΠέτρος 02/03/201514:22Να που βρέθηκε ένας από τους 300 να πει κάτι πάρα πολύ σωστό. Μπράβο του!
ΑπάντησηΟ κ. Μαριάς...02/03/201513:53Προφανώς εννοεί τους πάμπλουτους χρυσαυγίτες βουλευτές! Διότι όλοι ξέρουμε ότι οι βολευτές του κλεπτοκρατικού... εεε sorry, δημοκρατικού τόξου είναι πανί με πανί κι όλοι πάμφτωχοι!!!
ΑπάντησηΖήτω η JPMorgan!02/03/201513:40Συγγνώμη Οδυσσέα, είπαμε να βγάλουμε γραβάτες για συμβολισμό, όχι να κάψουμε και τα λεφτά μας για τους πληβείους!
ΑπάντησηΜ.ΠΑΣΟΚ02/03/201513:38ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΜΟΥ ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ.ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΙΕΣ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
ΑπάντησηΜΠΡΑΒΟ02/03/201513:36Μπράβο Οδυσσέα, ήρθε λαμόγια τριπροψεκασμένοι κ η σειρά σας
ΑπάντησηΝ Σ02/03/201513:31Οι κατα τα αλλα λαλιστατοι Υπουργοι τι λενε αραγε?
ΑπάντησηGeorge02/03/201513:28Ξεβρακωσε τους Οδυσσεα,ξεβρακωσε τους
ΑπάντησηΔεν ειμαστε κοροϊδα02/03/201513:27Σιγά μην φέρει πισω η Βαλαβάνη κ οι υπολοιοποι τα λεφτα τους....Είπαμε ο σοσιαλισμός εφαρμόζεται με τα λεφτά των αλλων
ΑπάντησηGG02/03/201513:24Συμφωνώ 100 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ. Όχι εκ του ασφαλούς διακυβέρνηση, να φέρουν τα χρήματά τους στην Ελλάδα και να έρθουν σε αντίστοιχη μοίρα με τον κάθε απλό πολίτη που δε ξέρει αν θα παραμείνει στο ευρώ ή θα πάει στη δραχμή.
Απάντησηκτ02/03/201513:31Είσαι μνημονιακός και Μερκελιστής για να τα λες αυτά. όλοι εμείς οι σύντροφοι στο Συριζα αποφασίσαμε να στείλουμε έξω τα λεφτά μας, έτσι ώστε αν οι διεθνείς τοκογλύφοι μας στριμώξουν και μας οδηγήσουν στην δραχμή, να υπάρχει μια καλή μαγιά για τον φτωχό λαό για να ξεκινήσει πάλι από την αρχή. Δεν πιάνουν αυτά που λες. Σύντροφοι μην τσιμπάτε. Το μνημόνιο πέθανε.
ΑπάντησηΦόρτωση περισσότερων σχολίωνΠροσθέστε το δικό σας σχόλιοΌνομα * Ε-mail Σχόλιο *
2500 χαρακτήρες απομένουν
Keywords
Τυχαία Θέματα