H δαμανακη θελει να παραμεινει επιτροπος στην κομισιον...

18:40 26/6/2014 - Πηγή: Fimotro
Άμεση παρέμβαση στην «κούρσα» που έχει ξεκινήσει για την τοποθέτηση του νέου Έλληνα Επιτρόπου στην Κομισιόν πραγματοποίησε σήμερα το μεσημέρι η Επίτροπος της χώρας κυρία Μαρία Δαμανάκη...
Σε μια περίοδο που η σχετική ονοματολογία ανθεί, η κυρία Δαμανάκη ξεκαθάρισε το ενδιαφέρον της για συνέχιση της θητείας της, η οποία εκτός των άλλων γενικά χαρακτηρίστηκε ως μια από τις πλέον επιτυχημένες.

«Στόχος μου είναι με τη σύμφωνη γνώμη των ελληνικών πολιτικών δυνάμεων να παραμείνω στην Κομισιόν και να διεκδικήσω ένα καλύτερο χαρτοφυλάκιο που θα βοηθήσει και τις εθνικές θέσεις» τόνισε η Ελληνίδα
Επίτροπος, αναφέροντας παράλληλα πως παρακολουθεί τα σενάρια που τη φέρνουν ως υποψήφια για την προεδρία της Δημοκρατίας, όμως προς το παρόν αυτό που την ενδιαφέρει είναι μόνο η συνέχιση της δουλειάς της στην Ε.Ε.

Την ίδια στιγμή, η κυρία Δαμανάκη ξεκαθαρίζει πως δεν ενδιαφέρεται για επιστροφή στην εγχώρια πολιτική ζωή και πως ήδη έχει δεχθεί προτάσεις εργασίας από τις ΗΠΑ όπου βρέθηκε μάλιστα πρόσφατα σε συνάντηση με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι.

Η κυρία Δαμανάκη θεωρεί πολύ κρίσιμο το επόμενο διάστημα για τη χώρα ενώ υπογράμμισε πως πάγια τακτική των μικρότερων ευρωπαϊκών κρατών είναι να ανανεώνουν τη θητεία των Επιτρόπων τους διότι πάντα στη δεύτερη θητεία επιτυγχάνουν να λαμβάνουν καλύτερα χαρτοφυλάκια ενώ παραδέχθηκε πως ένα ελκυστικό αντικείμενο για την ίδια και τη χώρα θα ήταν η ενέργεια ή οι μεταφορές.

Έχοντας επιτύχει να αναγνωριστεί από Ευρώπη και ΗΠΑ η Ελληνίδα Επίτροπος για πρώτη φορά έφερε την Ευρώπη στο προσκήνιο της γαλάζιας ανάπτυξης και πέτυχε να προσδιοριστεί ένα πλαίσιο ανάπτυξης θέσεων εργασίας μέσα από τις θάλασσες.

Δεν είναι τυχαίο πως αυτή την στιγμή υπάρχουν 5,4 εκατ. θέσεις εργασίας και θα πάνε σε 7 εκατ. θέσεις μέχρι το 2020. Παράλληλα ψηφίστηκαν για πρώτη φορά οδηγίες ώστε να καθοριστεί το πλαίσιο των θαλάσσιων συνόρων, να ολοκληρωθεί η νομοθεσία για την ασφάλεια των θαλασσών και η Ε.Ε. να αποκτήσει επιτέλους θαλάσσια σύνορα σε μια πολιτική με την οποία η Τουρκία διαφώνησε λόγω των προβλημάτων στο Αιγαίο.

Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα