H beνετια ζητα ανεξαρτητοποιηση απο την ιταλια...

13:09 17/3/2014 - Πηγή: Fimotro
Μετά το δημοψήφισμα στη Κριμαία, όπου το 97% των πολιτών είπε «ναι» στη Ρωσία, ένα άλλο δημοψήφισμα έρχεται να προκαλέσει «αναταραχές», αυτή τη φορά όμως...
στη γειτονική μας Ιταλία!

Όσο παράξενο κι αν φαντάζει, οι κάτοικοι της Βενετιάς ψηφίζουν σήμερα για την «αποκοπή» της πόλης τους
-ή όχι- από την Ιταλία.

Σύμφωνα με πρόσφατες δημοσκοπήσεις, τα δύο τρίτα των πολιτών θέλουν την ανεξαρτητοποίηση
της περιφέρειας Βένετο με πρωτεύουσα τη Βενετία, ωστόσο, η ψηφοφορία και φυσικά τα αποτελέσματά της δεν θα είναι δεσμευτικά.

Ειδικότερα, το Ενετικό δημοψήφισμα πραγματοποιείται από τοπικά κόμματα και ακτιβιστές που θέλουν η Βενετία να μετονομαστεί σε Δημοκρατία της Βενετίας.

Οι συμμετέχοντες θα απαντήσουν σε μια ερώτηση: «Θέλετε το Βένετο να γίνει μια ανεξάρτητη και κυρίαρχη ομοσπονδιακή δημοκρατία;».

Σύμφωνα με το BBC, η ψηφοφορία διεξάγεται διαδικτυακά και θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή.

Και μπορεί τα ιταλικά ΜΜΕ να έδειξαν ελάχιστη προσοχή στην είδηση του δημοψηφίσματος -κάποιοι μάλιστα το αγνόησαν- ωστόσο, οι διοργανωτές του εκτιμούν ότι περισσότεροι από 2 εκατ. πολίτες θα ψηφίσουν.

Ο ανταποκριτής του BBC στη Ρώμη, Αλαν Τζόνσον, αναφέρει ότι τα δημοψηφίσματα αντικατοπτρίζουν τη συνεχώς αυξανόμενη αποσχιστική διάθεση σε πολλά μέρη της Ευρώπης, όπως η Καταλονία και η Σκωτία, που ψηφίζουν για να ανεξαρτητοποιηθούν τον Σεπτέμβρη.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα