H ayστραλια περιμενε χτυπημα τρομοκρατων...

Την ώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις της αστυνομίας με τον ένοπλο δράστη που κρατά ομήρους σε καφέ του Σίδνεϊ, τα διεθνή ΜΜΕ επισημαίνουν...
ότι το περιστατικό δεν «έπιασε στον ύπνο» τις αρχές της Αυστραλίας οι οποίες είχαν αυξήσει το επίπεδο της τρομοκρατικής απειλής σε υψηλό από μεσαίο από το μήνα Σεπτέμβριο.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Τόνι Άμποτ, δήλωσε ότι υπάρχουν ενδείξεις πως ο δράστης έχει πολιτικά κίνητρα.

Εκτιμώντας ότι υπάρχει αυξημένη πιθανότητα για τρομοκρατική
επίθεση, η κυβέρνηση της χώρας είχε υπογραμμίσει τότε πως δεν διέθετε πληροφορίες για συγκεκριμένο τρομοκρατικό σχέδιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που η χώρα αυξάνει το επίπεδο της τρομοκρατικής απειλής από το 2003.

Σύμφωνα με το CNN, o Αυστραλός πρωθυπουργός, έχει δηλώσει ουκ ολίγες φορές τους τελευταίους δύο μήνες πως η κυβέρνηση διαθέτει πληροφορίες ότι υπάρχουν άνθρωποι με την πρόθεση και τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν επιθέσεις στην Αυστραλία.

Ο Ντέιβιντ Ίρβαϊν, ο απερχόμενος επικεφαλής του Αυστραλιανού Οργανισμού Ασφάλειας και Πληροφοριών (ASIO), έχει δηλώσει πως ο αριθμός των Αυστραλών που επιστρέφουν στη χώρα τους αφού πολέμησαν με το Ισλαμικό Κράτος και άλλες ριζοσπαστικές οργανώσεις δημιουργεί αυξανόμενο κίνδυνο.

Σύμφωνα με την αυστραλιανή αστυνομία, περίπου 100 Αυστραλοί πολεμούν αυτή τη στιγμή στο πλευρό των τζιχαντιστών σε Συρία και Ιράκ. Η Αυστραλία ήταν από τις πρώτες χώρες που δήλωσαν πρόθυμες να συμμετάσχουν στο διεθνή συνασπισμό που πραγματοποιεί μαζί με την Ουάσινγκτον αεροπορικές επιθέσεις κατά θέσεων των φανατικών ισλαμιστών σε Συρία και Ιράκ.
Keywords
Τυχαία Θέματα