Ft : η αθηνα καθυστερει τις αυξησεις στους φορους των αγροτων...

23:31 22/7/2015 - Πηγή: Fimotro
Την κίνηση της κυβέρνησης να αποσύρει για αργότερα τις ρυθμίσεις για τους αγρότες και να μην τις εντάξει ...
στο δεύτερο νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα της συμφωνίας, που πάει απόψε στη Βουλή, σχολιάζουν σε άρθρο τους οι Financial Times.

Οι ρυθμίσεις αυτές ήταν «κόκκινο» πανί για πολλούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, πέραν αυτών που είχαν ήδη καταψηφίσει ή αποφύγει
να υπερψηφίσουν το πρώτο νομοσχέδιο, αλλά και πολλών βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Υπήρχε δε ο φόβος ότι οι βουλευτές της συμπολίτευσης που θα τάσσονταν υπέρ ίσως να μην ξεπεράσουν τους 120 με ό,τι αυτό συνεπάγεται για μία κυβέρνηση.

«Η παράλειψη του συγκεκριμένου μέτρου υπογραμμίζει την πρόκληση που αποτελούν για τον Αλέξη Τσίπρα τα συμφέροντα δεκαετιών» σημειώνει η εφημερίδα που κάνει επίσης λόγο για δεκάδες χιλιάδες ψεύτικους αγρότες, που δηλώνουν αγροτική εργασία για την ειδική μεταχείριση που τους επιφυλάσσει το κράτος.

«Οι άνθρωποι μετακόμισαν στην πόλη για να βρουν δουλειά στις αρχές της δεκαετίας του 2000, αλλά δεν άλλαξαν ποτέ το φορολογικό τους καθεστώς - και κανείς δεν τους πίεσε να το κάνουν», δήλωσε στην εφημερίδα ο Θεόδωρος Πετράκης, κτηνοτρόφος σε περιοχή στη Θεσσαλία. Άλλοι αποκαλώντας τους εαυτούς τους «αγρότες» έχουν χωρίσει τον χρόνο τους καλλιεργώντας ελιές τον χειμώνα και νοικιάζοντας δωμάτια κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, υπογραμμίζεται.

Ο Στέλιος, από την Κρήτη, ο οποίος δεν θέλησε να δώσει το επώνυμό του, μιώντας στην εφημερίδα δήλωσε πως «αν προέρχεσαι από αγροτική οικογένεια δεν θα δηλώσεις στην εφορία ότι είσαι επιχειρηματίας». «Έχουμε ελιές και ασχολούμαστε με την κτηνοτροφία, και γινόμαστε ξενοδόχοι μόνο κατά την τουριστική περίοδο» συνέχισε ο Στέλιος.

Πάντως οι FT σημειώνουν πως «σε κάθε περίπτωση η εφαρμογή των νέων φόρων δεν μπορεί να καθυστερήσει πολύ καθώς αποτελεί προϋπόθεση για τους πιστωτές για να ολοκληρωθούν οι συνομιλίες για το νέα συμφωνία διάσωσης».
Keywords
Τυχαία Θέματα