Focus: εγκυες γεννουν προωρα και αποβαλλουν στην ειδομενη...

17:00 8/3/2016 - Πηγή: Fimotro
Δραματική παραμένει η κατάσταση στην Ειδομένη όπου 14 χιλιάδες πρόσφυγες ...
παραμένουν εγκλωβισμένοι στα σύνορα Ελλάδας- ΠΓΔΜ με πολλές έγκυες γυναίκες να οδηγούνται σε αποβολές εξαιτίας του άγχους αλλά και της ελλιπούς σίτισης , όπως αναφέρει το γερμανικό περιοδικό "Focus".

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου ειδικά για τις έγκυες γυναίκες, όπως σχολιάζει ο δημοσιογράφος του γερμανικού περιοδικού που μετέβη στην πολύπαθη περιοχή.
Οι έγκυες γυναίκες κινδυνεύουν από αρρώστιες και δεν τρέφονται σωστά, επισημαίνουν οι γιατροί που δέχονται καθημερινά πολλές από αυτές στα πρόχειρα καταλύματα που έχουν μετατραπεί σε νοσοκομεία.

Οι γιατροί προειδοποιούν επίσης για μεταδοτικές ασθένειες τονίζοντας ότι οι συνθήκες υγιεινής είναι μηδαμινές στην περιοχή και ειδικότερα για τις ετοιμόγεννες γυναίκες η κατάσταση είναι είναι πλέον εκτός ελέγχου.

"Οι γυναίκες που βρίσκονται σε προχωρημένη εγκυμοσύνη κινδυνεύουν άμεσα. Υποσιτίζονται, οι συνθήκες υγιεινής είναι μηδαμινές και οι περισσότερες από αυτές γεννούν πρόωρα ενώ υπάρχουν και αυτές που αποβάλλουν εξαιτίας του άγχους", υποστηρίζει μέλος ανθρωπιστικής οργάνωσης στο περιοδικό "Focus".

Την ίδια ώρα, πολλοί από τους πρόσφυγες, που παραμένουν παγιδευμένοι στα σύνορα Ελλάδας - Σκοπίων εναποθέτουν τις ελπίδες τους στην Γερμανίδα καγκελάριο. Κραδαίνοντας πανό με το σύνθημα "Σ' αγαπάμε Μέρκελ", Σύροι, Ιρακινοί και Αφγανοί στην πλειοψηφία τους στέλνουν με τον τρόπο αυτό το δικό τους μήνυμα στη σιδηρά κυρία της Γερμανίδας και της ζητούν να τους βοηθήσει άμεσα.

Τα μέλη των ανθρωπιστικών οργανώσεων που βρίσκονται στο πλευρό των προσφύγων εκφράζουν φόβους ότι η κατάσταση μπορεί να εκτραχυνθεί ακόμα και να ξεσπάσουν βίαια επεισόδια αφού χιλιάδες άτομα περιμένουν για εβδομάδες στην Ειδομένη ζητώντας να ανοίξουν τα σύνορα για να συνεχίσουν το ταξίδι τους στην κεντρική Ευρώπη.
Keywords
Τυχαία Θέματα