Eyxeς μερκελ για τα γενεθλια του χελμουτ κολ...

10:01 3/4/2015 - Πηγή: Fimotro
"Στον Χέλμουτ Κολ, η Γερμανία οφείλει πολλά...". Mε τα λόγια αυτά, η Γερμανίδα ...
καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, ευχήθηκε στον πολιτικό μέντορά της, ο οποίος σήμερα γιορτάζει τα 85α γενέθλιά του.

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Bild, τις τελευταίες ώρες ο Κολ δέχεται ευχές από επώνυμους και ανώνυμους συμπολίτες του, με τη Γερμανίδα καγκελάριο να μιλά με τρυφερά λόγια για τον πολιτικό που τη μύησε στα κοινά.

Κι όπως ο ίδιος είχε πει σε δημοσιογράφο που
είχε αναλάβει τη συγγραφή της αυτοβιογραφίας του, ήταν "αυτός που την ανέσυρε στην επιφάνεια...".

"Η Άνγκελα Μέρκελ ήταν ένα πολιτικό τίποτα. Δεν ήξερε να φάει σωστά με μαχαίρι και πιρούνι και συμπεριφερόταν με τόσο αδέξιο τρόπο στα επίσημα γεύματα, που με ανάγκαζε να την ανακαλώ στην τάξη" φέρεται να είχε πει πικρόχολα για το πολιτικό τέκνο του σε Γερμανό δημοσιογράφο ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας.

Η αυτοβιογραφία του Χέλμουτ Κολ, όμως, δεν είδε ποτέ το φως της δημοσιότητας μετά τον τσακωμό της νέας του συντρόφου, Μάικε Κολ Ρίχτερ, με το δημοσιογράφο Χέριμπερτ Σβαν. Ένα τραύμα στον εγκέφαλο από πτώση στο σπίτι του στο Ογκερσχάιμ, τον Οκτώβριο του 2008, τον άφησε καθηλωμένο σε αναπηρικό αμαξίδιο.

Έκτοτε, ο Κολ δεν μπορεί να μιλήσει κανονικά. Και το χειρότερο: ο πρώην καγκελάριος, όπως καταγγέλλουν παλαιοί φίλοι του, βρίσκεται δέσμιος της νέας του συζύγου, η οποία εκμεταλλευόμενη την αδυναμία του παρουσιάζεται ως μοναδικός αυθεντικός εκφραστής των απόψεών του.

Στόχος της, προσθέτουν, είναι να σφετεριστεί την πολιτική κληρονομιά του Χέλμουτ Κολ.
Keywords
Τυχαία Θέματα