Eyρωπαϊκο ταμειο για την ανεργια προτεινει ο σ. θεοδωρακης...

11:00 9/6/2016 - Πηγή: Fimotro
Τη θέσπιση Ευρωπαϊκού ταμείου για την ανεργία προτείνει ο επικεφαλής του Ποταμιού...
Σταύρος Θεοδωράκης.
Μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης στην εκδήλωση του ΕΛΙΑΜΕΠ στο Ζάππειο, με θέμα «Το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η Ελλάδα: Προκλήσεις και Προοπτικές», ο κ. Θεοδωράκης στάθηκε στην ανάγκη ενός «νέου εργαλείου συνοχής, ενός μηχανισμού που θα ενισχύει τις οικονομίες που πραγματοποιούν αναγκαίες αλλά επώδυνες μεταρρυθμίσεις».
Επιπλέον εισηγήθηκε
η σύσταση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανεργίας να συμπληρωθεί «με έναν ευρωπαϊκό μηχανισμό κινητικότητας εργασίας, ο οποίος θα παρέχει και πληροφόρηση και κίνητρα για κινητικότητα».
Με αφορμη΄έρευνα του αμερικανικού Ινστιτούτου PEW που δημοσιεύτηκε στους Financial Times και αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι το 71% των Ελλήνων έχουν αρνητική άποψη για την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο κ. Θεοδωράκης είπε: «Ένας δεξιός ηγέτης γέμισε τις πλατείες με αγανακτισμένους και τις έκανε δώρο στον ΣΥΡΙΖΑ και ένας αριστερός ηγέτης γέμισε τις πλατείες με φανατικούς εθνικιστές - με αντιευρωπαίους - με φοβισμένους ανθρώπους και τους έκανε δώρο στους ακραίους πολιτικούς αντιπάλους».
Για την άνοδο της ακροδεξιάς και όσους υποστηρίζουν ότι για το φαινόμενο ευθύνεται η λιτότητα και το προσφυγικό, ο επικεφαλής του Ποταμιού υπογράμμσιε πως «η φτώχεια δεν σε κάνει ακροδεξιό. Ο λαϊκισμός των μέσων ενημέρωσης και των πολιτικών, είναι αυτός που τρέφει τον ρατσισμό και την ξενοφοβία».
Μιλώντας για μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι πρέπει να υπάρξει πολιτική ενοποίηση και αναβάθμιση του ρόλου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενίσχυση των Επιτρόπων, διαβούλευση και συμμετοχή στις αποφάσεις και στα νομοθετικά κείμενα.
Keywords
Τυχαία Θέματα