Etoimh να ανταποκριθει στις υποχρεωσεις της η ελλαδα λεει ο αβραμοπουλος

13:46 29/8/2013 - Πηγή: Fimotro

Η Ελλάδα θα είναι συνεπής απέναντι στις συμβατικές της υποχρεώσεις έναντι των διεθνών οργανισμών δήλωσε ο υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, μετά τη συνάντηση που είχε στο υπουργείο Εξωτερικών με τον...
Ευάγγελο Βενιζέλο με αντικείμενο την κατάσταση στη Συρία.

Ο κ. Αβραμόπουλος
έκανε λόγο για «ιδιαίτερα επικίνδυνη» την κατάσταση, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα επιδιώκει πολιτική λύση και τάσσεται στο πλευρό των λαών της περιοχής που αγωνίζονται για τη δημοκρατία.

Από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, καταδίκασε ακόμα μια φορά το «ειδεχθές έγκλημα» της χρήσης χημικών όπλων και ετάχθη υπέρ μιας αναλογικής απάντησης με αποτέλεσμα, υπογραμμίζοντας όμως ταυτόχρονα ότι η «Γενεύη ΙΙ» είναι η μόνη ικανή διαδικασία για την παραγωγή μιας μόνιμης και βιώσιμης λύσης.

Η Ελλάδα παρακολουθεί με «αγωνία και ψυχραιμία», αλλά «και πλήρη αίσθηση των διεθνών συσχετισμών» τις εξελίξεις, τόνισε ο κ. Βενιζέλος, που υπογράμμισε τις ιστορικές σχέσεις και τα ειδικά συμφέροντα της Ελλάδας στην περιοχή, περιλαμβανομένων των ελληνορθοδόξων κοινοτήτων και Εκκλησιών και των ελληνικών επιχειρηματικών συμφερόντων.
Keywords
Τυχαία Θέματα