Eπιμηκυνση της δημοσιονομικης προσαρμογης ζητησε ο κουβελης

21:04 4/6/2012 - Πηγή: Fimotro
Την ανάγκη θέσπισης από την ΕΕ ενός αναπτυξιακού προγράμματος που θα δώσει ώθηση στην παραγωγική διαδικασία και θα αντιμετωπίσει την καλπάζουσα ανεργία, υπογράμμισε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης...
Κουβέλης στη συνάντηση που είχε τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες με τον πρόεδρο της Ομάδας των Σοσιαλιστών-Δημοκρατών, Χάνες Σβόμποντα.

Ο κ. Κουβέλης έκανε λόγο για άνισα, άδικα και αναποτελεσματικά μέτρα που επιβάλλονται στην Ελλάδα
και τάχθηκε υπέρ της χρονικής επιμήκυνσης της δημοσιονομικής προσαρμογής «προκειμένου η Ελλάδα να πάρει μία ανάσα».

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξει σταδιακή αποδέσμευση από το Μνημόνιο με παράλληλη προώθηση των «αναγκαίων προοδευτικών» μεταρρυθμίσεων.

Ο κ. Κουβέλης είπε ότι ζήτησε από τον κ. Σβόμποντα να στηρίξει αυτή την προσπάθεια, η οποία καταβάλλεται για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της Ελλάδας. Τέλος, είπε, ότι προσκάλεσε τους Ευρωπαίους εταίρους να έρθουν το καλοκαίρι στην Ελλάδα, να στηρίξουν τον ελληνικό τουρισμό καθώς, όπως σημείωσε, η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει μια όμορφη και φιλόξενη χώρα.

Ο Χάνες Σβόμποντα εξέφρασε την επιθυμία των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ παρά την «ευαίσθητη» κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα.
Keywords
Τυχαία Θέματα