Eπιμενει ο ακης στην κληση του κυσεα...

09:10 20/7/2013 - Πηγή: Fimotro
Επανέφερε, για πολλοστή φορά, ο Άκης Τσοχατζόπουλος το αίτημά του να κληθούν να καταθέσουν τα μέλη του ΚΥΣΕΑ, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση της εισαγγελέως, η οποία τόνισε πως το δικαστήριο είναι αρμόδιο να κρίνει για το εάν πρέπει να γίνει η κλήτευση ή όχι...

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: Να θυμίσω ότι γίνεται ένα αίτημα για να ισχυροποιηθούν οι αποδείξεις.
Μόνος αρμόδιος να το πει αυτό είναι το δικαστήριο. Αυτό θα κρίνει αν τα αποδεικτικά στοιχεία ήταν αρκετά ή όχι. Δεν έχετε κανένα λόγο να επαναφέρετε αυτό το αίτημα. Το δικαστήριο και μόνο αυτό κρίνει.
ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ: Αγνοείτε την ουσία της υπόθεσης και αυτό φάνηκε από τις ερωτήσεις προς τους μάρτυρες –αξιωματικούς. Ρωτούσατε για τις αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ. Οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν είναι συνήθης χώρος. Έχει ειδικές διαδικασίες.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Εσείς επιμένετε ότι πρέπει να κληθεί το ΚΥΣΕΑ.
ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ: Πρέπει να συζητήσετε αυτό που αρνείστε μέχρι στιγμής. Την ουσία του θέματος. Στο κοινοβούλιο τα δύο μεγάλα κόμματα τα έκαναν «πλακάκια» για να μην ανοίξει το θέμα των υποβρυχίων. Το σκάνδαλο είναι ότι τα υποβρύχια δεν έχουν παραδοθεί ακόμα. Γι' αυτό ζητώ συνεχώς το λόγο. Γι αυτό ζητώ χρόνο.
Ο κατηγορούμενος πρώην Υπουργός ζήτησε ακόμη από το δικαστήριο να αρχίσει την απολογία του στις αρχές Σεπτεμβρίου 2013, και όχι στις 29 Ιουλίου που είχε ανακοινώσει χθες ο πρόεδρος του δικαστηρίου.
Όπως τόνισε ο συνήγορός του, πρέπει να δοθεί χρόνος στον εντολέα του για να μπορεί να προετοιμάσει την απολογία του.
Να αρχίσουν οι απολογίες στις αρχές Σεπτεμβρίου ζήτησαν και οι υπόλοιποι συνήγοροι, για να λάβουν όμως την απάντηση της εισαγγελέως ότι «συμβιβασμοί δεν μπορούν να γίνουν».
Δημήτρης Σταμάτης: Η κόρη μου δεν έχει καμία συμμετοχή σε ξέπλυμα βρώμικου χρήματος
Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων κατέθεσε και ο πατέρας της συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου, Βίκης Σταμάτη.
«Καμία συμμετοχή σε ξέπλυμα βρώμικου χρήματος έχει η κόρη μου» αναφώνησε στους δικαστές ο Δημήτρης Σταμάτης.
Εμφανώς συγκινημένος κατά την κατάθεσή του, μίλησε για την απλότητα της κόρης του, για την αδυναμία που έχει στον γιο της, που δεν τον αποχωριζόταν ποτέ, εκφράζοντας τη βεβαιότητα πως δεν έχει καμία συμμετοχή στην υπόθεση.
Δ. ΣΤΑΜΑΤΗΣ: Είναι μία απλή κοπέλα που μεγάλωσε σε ένα χωριό 1000 κατοίκων, δεν μπορεί να ήξερε τίποτα από όλα αυτά. Η κόρη μου όπως ήταν πριν παντρευτεί τον Άκη Τσοχατζόπουλο, έτσι παρέμεινε και μετά από το γάμο. Έρχονταν στο χωριό τα Σαββατοκύριακα μαγείρευε και έκανε όλες τις δουλειές.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Πήγατε ποτέ στο σπίτι της στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου; Πώς σας φάνηκε;
Δ.ΣΤΑΜΑΤΗΣ: Σαν τι να μου φανεί; Ένα σπιτάκι 150 τετραγωνικών μέτρων είναι.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ο γαμπρός σας, ο κύριος Τσοχατζόπουλος τι άνθρωπος είναι;
Δ. ΣΤΑΜΑΤΗΣ: Ένας πολύ καλός άνθρωπος.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Καταδεχόταν να έρθει στο χωριό;
Δ. ΣΤΑΜΑΤΗΣ: Ναι ερχόταν. Τον αγαπήσαμε και τον αγαπάμε ακόμη.
Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για τη Βίκη Σταμάτη, ο συμμαθητής της Σ. Αγγελής, ο οποίος τόνισε στο δικαστήριο ότι η συμπεριφορά της κατηγορουμένης δεν είχε αλλάξει μετά τον γάμο. Όπως είπε, αυτή την εικόνα δεν έχει μόνο εκείνος αλλά όλοι οι συγχωριανοί του, οι οποίοι αγαπούσαν τόσο την Β. Σταμάτη όσο και τον σύζυγό της Ακη Τσοχατζόπουλο, που όπως είπε, ήταν και ιδιαίτερα δημοφιλής στο χωριό.
ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: Υπάρχουν εδώ στοιχεία ότι η κ. Σταμάτη θαμπώθηκε από τα πλούτη και τη δόξα του κ. Τσοχατζόπουλου. Τι έχετε να πείτε εσείς μάρτυρα;
ΑΓΓΕΛΗΣ: Εγώ δεν τα γνωρίζω αυτά.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Πώς ερχόταν στο χωριό; Με το πλοίο της γραμμής;
ΑΓΓΕΛΗΣ: Όχι. Ερχόταν με ΙΧ αλλά και με το λεωφορείο της γραμμής.
ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: Με ελικόπτερο;
ΑΓΓΕΛΗΣ: Όχι βέβαια
Ως μία γυναίκα που έκανε τις δουλειές του σπιτιού μόνη της, χαρακτήρισε στην κατάθεσή της η οικιακή βοηθός στο σπίτι της οικογένειας Τσοχατζόπουλου, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο πόσο καλή μητέρα ήταν και πόσο πολύ πρόσεχε τον γιο της.
ΟΙΚΙΑΚΗ ΒΟΗΘΟΣ: Το σπίτι τους είναι ένα σπίτι πολύ ωραίο, πολύ καλόγουστο, αλλά όχι κάτι φανταχτερό. Ήμουν πολύ ευχαριστημένη που δούλευα εκεί. Η κ. Σταμάτη είναι πολύ απλή, πολύ ευγενική και άψογη μητέρα.
ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: Διαβάσαμε εδώ έγγραφα για πανάκριβα σαλόνια, γκαρνταρόμπες και άλλα...
ΟΙΚΙΑΚΗ ΒΟΗΘΟΣ: Ήταν ένα καλόγουστο σπίτι, πολύ καθαρό, αλλά έχω δει και άλλα πολύ πιο φανταχτερά.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα