Bρεθηκαν αλλοι τρεις σοροι του costa concordia

09:03 23/3/2012 - Πηγή: Fimotro
Τρεις σωρούς εντόπισε το συνεργείο που συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό επιβατών στο κουφάρι του κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia δύο περίπου μήνες μετά το ναυάγιο, σύμφωνα με πληροφορίες του BBC. Οι ιταλικές αρχές αναφέρουν ότι οι σωροί βρέθηκαν σε έναν μικρό χώρο ανάμεσα στο...
ναυάγιο και τον πυθμένα της θάλασσας.

Τα άψυχα σώματα 28 ανθρώπων έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής στο κουφάρι του πλοίου, ενώ τέσσερις άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται.
Το Costa Concordia μετέφερε 4.200 επιβάτες μαζί με το πλήρωμα όταν το πλοίο προσάραξε σε βράχια.

Ο καπετάνιος του πλοίου, Francesco Schettino, κατηγορείται ότι προκάλεσε το ατύχημα οδηγώντας το Costa Concordia πολύ κοντά στην ακτή του νησιού. Από την πλευρά του ο καπετάνιος αρνείται την κατηγορία ανθρωποκτονίας.

Εν τω μεταξύ, οι εμπειρογνώμονες λένε ότι βρίσκονται κοντά στην ολοκλήρωση των εργασιών για την αφαίρεση του πετρελαίου από το πλοίο, οι οποίες ξεκίνησαν στις 12 Φεβρουαρίου και θα ολοκληρωθούν το βράδυ της Παρασκευής.

Το επόμενο στάδιο στην επιχείρηση διάσωσης περιλαμβάνει τον καθαρισμό του πυθμένα της θάλασσας και την περιοχή γύρω από το κύτος του πλοίου, πριν την ρυμούλκηση του ναυαγίου, η οποία αναμένεται να διαρκέσει έως και ένα έτος.
Keywords
Τυχαία Θέματα