BBC : Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ...

11:37 2/11/2011 - Πηγή: Fimotro
Η τάξη που επήλθε στο ευρωπαϊκό χάος μετά την απόφαση των Βρυξελλών την περασμένη εβδομάδα, δεν έμελλε να διαρκέσει για πολύ. Σύντομα, έδωσε και πάλι την τάξη της στο ελληνικό χάος, μετά την ακατανόητη απόφαση του Ελληνα πρωθυπουργού...
Γιώργου Παπανδρέου, να προχωρήσει σε δημοψήφισμα», τονίζει το BBC σε άρθρο με τίτλο: «Ο δρόμος της Ελλάδας προς την αυτοκτονία».
Ο κ.
Παπανδρέου επιχειρεί μια «πολιτική έξοδο του Μεσολογγίου», αντί να ξεκινήσει την υλοποίηση των ιδιαίτερα σκληρών για την κοινωνία, όπως τονίζει το BBC, αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής.
Το βρετανικό δίκτυο τονίζει ότι το δημοψήφισμα μεταθέτει στους πολίτες την ευθύνη σημαντικών διλημμάτων, όπως «δραχμή ή ευρώ», «ευρωζώνη ή περιθωριοποίηση», «φτώχεια ή πείνα».
Το BBC εκτιμά ότι, ανεξάρτητα από τους λόγους που οδήγησαν τον κ. Παπανδρέου στην απόφασή του, το δημοψήφισμα θα οδηγήσει σε προβλήματα δυσλειτουργίας για την κυβέρνηση, ατελείωτες διαμάχες των πολιτικών στα ΜΜΕ, παράλυση των θεσμών και φυσικά σε μεγάλη αναταραχή σε όλη την Ευρώπη που ήδη διερωτάται: Ισχύει ακόμη η συμφωνία των Βρυξελλών;
Σε κάθε περίπτωση χαρακτηρίζει το δημοψήφισμα «μοναδικό» σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς κανείς δεν γνωρίζει καν το βασικό ερώτημά του, αλλά ούτε και το αποτέλεσμα της κάλπης, ή τις εξελίξεις που θα επακολουθήσουν.
Keywords
Τυχαία Θέματα