Ayξηση των εισαγγελικων θεσεων ζητα η ενωση εισαγγελεων ελλαδος...

Να αυξηθούν οι εισαγγελικές θέσεις κατά τέσσερις έτσι ώστε οι συγκεκριμένοι εισαγγελείς να ασχολούνται μόνο με θέματα που αφορούν σε φυλακές, ζητεί...
με επιστολή της στον υπουργό Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος.
Όπως αναφέρεται στην επιστολή, στις μεγάλες φυλακές της χώρας και ιδίως του Ναυπλίου, Τρικάλων, Δομοκού και Κέρκυρας, αρμόδιος για την εποπτεία των φυλακών είναι ο Προιστάμενος των κατά τόπο Εισαγγελιών. Γεγονός που σημαίνει ότι ο εισαγγελικός λειτουργός είναι επιφορτισμένος
με όλα τα θέματα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, με αποτέλεσμα «η επιτήρηση των φυλακών να ανατίθεται σε λιγότερο έμπειρους Αντεισαγγελείς Πρωτοδικών και, μάλιστα, εκ περιτροπής».
Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος επισημαίνει ότι ειδικά στα τέσσερα σωφρονιστικά καταστήματα «ανακύπτει πλήθος νομικών και πραγματικών ζητημάτων σχετικά με την παραμονή και διαβίωση των κρατουμένων που απαιτείται να αντιμετωπιστούν από τους αρμόδιους Εισαγγελείς Πρωτοδικών, ασχολούμενους αναπόσπαστα και αποκλειστικά με τα ζητήματα αυτά».
Οι εισαγγελικοί λειτουργοί ζητούν από τον υπουργό Δικαιοσύνης, «να αυξηθούν οι οργανικές θέσεις στις Εισαγγελίες Πρωτοδικών κατά τέσσερις τουλάχιστον προκειμένου να στελεχωθούν τα τέσσερα αυτά μεγάλα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας στα οποία άλλωστε αντιμετωπίζονται τα μεγαλύτερα προβλήματα, από εισαγγελείς με αυξημένη πείρα περί τα σωφρονιστικά πράγματα».
Στην επιστολή της η Ένωση προτείνει να προωθηθεί, με μέριμνά του υπουργείου Δικαιοσύνης, νομοθετική ρύθμιση για το επίμαχο ζήτημα επισυνάπτοντας σχετικό σχέδιο ρύθμισης.
Keywords
Τυχαία Θέματα