Ayth einai h iταλιδα δημοσιογραφος που θα ''ανακρινει'' τους υποψηφιους προεδρους της κομισιον...

19:07 15/5/2014 - Πηγή: Fimotro
Μια έμπειρη Ιταλίδα δημοσιογράφος επέλεγη ως οικοδέσποινα του τελευταίου ντιμπέιτ πριν τις ευρωεκλογές των πέντε υποψηφίων για την προεδρία της Κομισιόν...
Η 49χρονη Μόνικα Ματζιόνι, η οποία εντάχθηκε στην ομάδα της Rai το 1997, έχει παραλάβει πολλά βραβεία ανάμεσα στα οποία ξεχωρίζει το βραβείο Biagio Agnes για ρεπορτάζ από την πρώτη γραμμή του πολέμου το 2012.

Η Ματζιόνι από την πρώτη στιγμή ασχολήθηκε με θέματα διεθνών σχέσεων ενώ μετά την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους το 2001, έγινε ανταποκρίτρια στη Μέση Ανατολή και λίγο αργότερα
μετακόμισε στις ΗΠΑ για να καλύψει την προετοιμασία του δεύτερου πολέμου στο Ιράκ. Εκεί άλλωστε το 2003 εργάστηκε ως η μοναδική «ενσωματωμένη» δημοσιογράφος καλύπτοντας τον πόλεμο δίπλα στους αμερικανούς πεζοναύτες.

Διαδικτυακός συμπαρουσιαστής της Ματζιόνι θα είναι ο 23χρονος Ιρλανδός δημοσιογράφος Κόνορ ΜακΝάλι.

Το debate που διοργανώνεται από την EBU στις Βρυξέλλες θα διαρκέσει 90 λεπτά και θα μεταδοθεί σε όλη την Ευρώπη από 49 τηλεοπτικούς σταθμούς, 38 διαδικτυακές απευθείας συνδέσεις (live streaming) και 9 ραδιόφωνα.

Στην Ελλάδα το debate θα μεταδοθεί ζωντανά από το κανάλι της Βουλής, από τον ραδιοφωνικό σταθμό «στο Κόκκινο», από το protothema.gr από το ertopen και την τηλεόραση της ΝΕΡΙΤ.

Όσοι θέλουν να διατυπώσουν ερωτήματα προς τους πέντε υποηψήφιους μπορούν να τα στέλνουν μέσω των sosial media χρησιμοποιώντα το hashtag # TellEUROPE.

Στο στούντιο την ώρα του ντιμπέιτ θα βρίσκονται περίπου 400-600 άτομα από διάφορες περιοχές της ΕΕ χωρίς, όμως, δικαίωμα εμπλοκής στη συζήτηση καθώς δεν θα επιτρέπεται να κάνουν απευθείας ερωτήσεις. Οι αντιδράσεις των θεατών μάλιστα θα καταγράφονται off-air και δεν θα μεταδίδονται κατά τη ροή του απευθείας προγράμματος.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα