Ayta ειναι τα 10 ωραιοτερα νησια για το 2015...

08:01 17/6/2015 - Πηγή: Fimotro
Αυτά είναι τα κορυφαία 10 νησιά του κόσμου...
για το 2015:

1. Προβιντενσιάλες (Σύμπλεγμα νήσων Τερκς και Κάικος-Καραϊβική)
Το καλύτερο νησί στον κόσμο για το 2015 αναδείχθηκε το Προβιντενσιάλες, το πιο πυκνοκατοικημένο νησί των Τερκς και Κέικος. Ακροβατώντας στα νότια όρια του νησιωτικού συμπλέγματος της Μπαχάμας, τα Τερκς και Κάικος συχνά αγνοούνται ως τουριστικός προορισμός της Καραϊβικής. Χάρη, όμως, σε ορισμένα πολυτελή ξενοδοχεία, τα νησιά απέκτησαν τη θέση που τους αξίζει στο πάνθεον των τροπικών προορισμών. Αν μείνετε -όπως είναι το πιθανότερο- στον κόλπο Γκρέις, στο κεντρικό
νησί Προβιντενσιάλες, θα βρείτε μπροστά σας ίσως μια από τις ωραιότερες παραλίες του κόσμου. Το εν λόγω νησί διαθέτει πολλά χιλιόμετρα κοραλλιογενών υφάλων που το καθιστούν ιδανικό για μοναδικές εμπειρίες καταδύσεων.

2. Μάουι (Χαβάη)
Δεύτερο καλύτερο νησί του κόσμου αναδείχθηκε το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Χαβάης, το Μάουι, για το οποίο ο Μαρκ Τουέιν έχει γράψει: «Πήγα στο Μάουι με σκοπό να μείνω μία εβδομάδα, και έμεινα πέντε...». Το μυστικό στολίδι του Μάουι είναι η παραλία Κεαουακάπου, με τη λευκή άμμο, κυριολεκτικά “σφηνωμένη” ανάμεσα στην πολύβουη κωμόπολη Κιχέι και το πολυτελές θέρετρο της Ουαϊλέα. Το κύμα είναι ήπιο, η άμμος λεπτή, ενώ μπορείτε να διακρίνετε τις φάλαινες φυσητήρες _ που μεταναστεύουν κάθε φθινόπωρο από την Αλάσκα διανύοντας 5.600 χιλιόμετρα _ να παίζουν στα ανοιχτά. Για μία ματιά στην εκπληκτική βιοποικιλότητα του νησιού, επισκεφθείτε τον δρυμό Κεαλία, για να δείτε σπάνια πολύχρωμα πουλιά των νήσων του Ειρηνικού.

3. Ροατάν (Ονδούρα)
Πρόκειται για έναν τροπικό παράδεισο με κύρια χαρακτηριστικά του τους ανέγγιχτους ύφαλους, τα ζεστά τουρκουάζ νερά και τις κατάλευκες παραλίες. Μέχρι και πριν από λίγο καιρό, το Ροατάν, δεν βρισκόταν στο top 10 των αγαπημένων νησιών απλώς και μόνο επειδή δεν το είχαν “ανακαλύψει” ακόμη. Τα κρουαζιερόπλοια άρχισαν να πηγαίνουν εκεί το 2005. Ατρόμητοι καταδύτες καταφθάνουν στην περιοχή για τους ύφαλους που διαθέτει 3,5 μίλια από την ακτογραμμή. Μπορείτε να κάνετε εκδρομές σε μερικά μέρη ''κλειδιά'' όπου το πιθανότερο είναι να είστε μόνοι σας στην απέραντη άμμο.

4. Σαντορίνη (Ελλάδα)
«Σπίτια σε ζαχαρένια χρώματα χτισμένα μέσα στους γκρεμούς, ζαφειρένια νερά, λαμπερά, λευκά χτίσματα με ημισφαίρια για στέγες στο χρώμα του τρικυμιώδη ουρανού». Έτσι περιγράφει το Trip Advisor την δική μας μαγευτική Σαντορίνη η οποία κατέχει μία από τις υψηλότερες θέσεις στην λίστα με τα ωραιότερα νησιά του κόσμου! «Σπίτια σε ζαχαρένια χρώματα χτισμένα μέσα στους γκρεμούς, ζαφειρένια νερά, λαμπερά, λευκά χτίσματα με ημισφαίρια για στέγες στο χρώμα του τρικυμιώδη ουρανού». Έτσι περιγράφει το Trip Advisor την δική μας μαγευτική Σαντορίνη η οποία κατέχει μία από τις υψηλότερες θέσεις στην λίστα με τα ωραιότερα νησιά του κόσμου!

5. Κο Τάο (Ταϊλάνδη)
Το Κο Τάο βρίσκεται στις δυτικές ακτές του κόλπου της Ταϊλάνδης και οφείλει το επωνύμιο του, “ το κέλυφος της χελώνας”, τόσο στην μορφολογία του που μοιάζει με χελώνα αλλά και στο γεγονός ότι κατά το παρελθόν τα νερά του ήταν γεμάτα από θαλάσσιες χελώνες. Η οικονομία του νησιού στηρίζεται στον τουρισμό και ειδικότερα στους λάτρεις των καταδύσεων. Τι άλλο προσφέρει; Εξωτικές παραλίες, απέραντα δάση με κοκοφοίνικες και τροπική βλάστηση, ένα από τα σημαντικότερα καταφύγια για θαλάσσιες χελώνες στον κόσμο, μια ιερή παράδοση γεμάτη μυστήριο και θρύλους, ζεστά νερά και φιλικούς κάτοικους.

6. Μαδέρα (Πορτογαλία)
Πρόκειται για ένα από τα ομορφότερα νησιά της Ευρώπης και αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους ταξιδιωτικούς προορισμούς καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου. Νησιά και βραχονησίδες με οργιώδη βλάστηση, κατάλευκη άμμος αλλά και υποτροπικό κλίμα που συγκρατεί τη θερμοκρασία σε ανοιξιάτικες θερμοκρασίες δώδεκα μήνες το χρόνο κάνουν την Μαδέρα έναν επίγειο παράδεισο. Εκείνο όμως που μαγνητίζει τους ταξιδιώτες είναι το μοναδικό φυσικό κάλλος της: το τροπικό δάσος έχει χαρακτηριστεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO με σπάνια είδη ενδημικών ζώων και πουλιών να έχουν βρει καταφύγιο σε αυτό.

7. Μπαλί (Ινδονησία)
Ένα παραμύθι που αρμενίζει στο Ινδικό ωκεανό, το Μπαλί, κατακτά επί σειρά ετών την προτίμηση _ και την καρδιά _ εκατομμυρίων τουριστών από ολόκληρο τον κόσμο. Τροπική βλάστηση, μοναδικά τοπία, ατέλειωτες ακτές όπου η άμπωτη φέρνει στα πόδια σας κοχύλια, αμέτρητοι ναοί, άλλοι σιωπηλοί και άλλοι πολύβουοι από τους πιστούς. Αυτό είναι το Μπαλί. Ένας τόπος που δύσκολα μπορεί να περιγραφεί και να συγκριθεί καθώς δεν μοιάζει με κανέναν άλλον.

8. Μαυρίκιος (Αφρική)
Πρόκειται για τον απόλυτο εξωτικό προορισμό καθώς η μικρή αυτή έκταση γης στο μέσο της ωκεάνιας αβύσσου μπορεί να συγκριθεί μόνο με την Καραϊβική , τα νησιά Φίτζι και με ελάχιστους ακόμη εξωτικούς προορισμούς του πλανήτη. Οι τουρκουάζ παραλίες, η τροπική βλάστηση, τα ατέλειωτα κοράλλια και το μεγάλο εθνολογικό ενδιαφέρον είναι κάποια από τα highlights του νησιού που ακόμη και ο Μποντλέρ συνέκρινε με τον... παράδεισο!

9. Μπόρα Μπόρα, Γαλλική Πολυνησία
Ο επίγειος αυτός παράδεισος περιτριγυρίζεται από μία εκπληκτικής ομορφιάς λιμνοθάλασσα, πασίγνωστη για τον υποβρύχιο πλούτο της, ενώ οι παραλίες του διαθέτουν λευκή άμμο και ζεστά, ρηχά κρυστάλλινα νερά τα οποία βρέχουν τα εξωτικά καταλύματα που βρίσκονται κυριολεκτικά μέσα στο νερό. Ο κοραλλιογενής δακτύλιος περικλείνει και μικρότερα νησιά, τόσο πάνω όσο και κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, που ο επισκέπτης μπορεί να εξερευνήσει με βάρκα, αυτόνομες καταδύσεις ή μάσκα και βατραχοπέδιλα.

10. Φερνάντο ντε Νορόνια (Βραζιλία)
Τα νησιά Φερνάντο ντε Νορόνια αποτελούν ουσιαστικά τις κορυφές μιας μεγάλης υποβρύχιας οροσειράς, ηφαιστειακής προέλευσης, και γι' αυτόν τον λόγο προστατεύονται από την UNESCO. Το κολύμπι στις ακτές τους υπόσχεται εκπλήξεις, αφού αν κάποιος κάνει τη βουτιά του σε μία από αυτές, είναι πολύ πιθανό να βρεθεί δίπλα σε κάποιο... δελφίνι ή να κολυμπάει πλάι πλάι με αστακούς και χελώνες. Οι κοραλλιογενείς ύφαλοι αποτελούν έναν ξεχωριστό παράδεισο για όσους λατρεύουν τις καταδύσεις, ενώ τα κύματα που δημιουργούνται όταν φυσάει είναι το όνειρο κάθε σέρφερ.
.
Keywords
Τυχαία Θέματα