AΠΕΙΛΟΥΝ ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟ ΔΝΤ

11:46 2/6/2011 - Πηγή: Fimotro
Σε ηλεκτρονική επίθεση εναντίον του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου καλούν πειρατές του Ιντερνετ, της ομάδας Αnonymous, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τους περιορισμούς που επιβάλλονται στην Ελλάδα στο πλαίσιο του πακέτου διάσωσής της. Με μήνυμα στο Twitter που εστάλη από... τους Anonymous
Operations υπό τον τίτλο Operation Grece καλούνται οι συνδρομητές να επισκεφθούν μαζικά την ιστοσελίδα του ΔΝΤ προκειμένου να προκαλέσουν την πτώση της. Οι Anonymous δεν διευκρίνισαν τι ώρα θα αρχίσει η επίθεση, που ονομάζεται «άρνηση υπηρεσίας». Το μήνυμα παραπέμπει επίσης σε ιστοσελίδα όπου επικρίνεται σφοδρά το πρόγραμμα λιτότητας που επιβλήθηκε στην Αθήνα.
Από την πλευρά του, το ΔΝΤ διαβεβαίωσε ότι έχει λάβει μέτρα για να αποφευχθεί η πτώση της ιστοσελίδας του. «Είμαστε ενήμεροι για την απειλή, και έχουμε λάβει τα κατάλληλα μέτρα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Μπιλ Μάρεϊ.
Εν τω μεταξύ, όπως έγινε γνωστό από το Google αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης, κινέζοι ακτιβιστές, δημοσιογράφοι και χιλιάδες χρήστες του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του δικτύου, αποτελούν πιθανά θύματα χάκερ, οι οποίοι φέρεται να προέρχονται από περιοχές της κεντρικής Κίνας.
Εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Τετάρτης, ότι γίνονται εκτεταμένες έρευνες ώστε να διασταυρωθούν οι πληροφορίες για τη δράση των χάκερ. Ωστόσο, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τόμι Βίτορ, εμφανίστηκε καθησυχαστικός λέγοντας πως «δεν έχουμε κανένα λόγο να πιστεύουμε πως είναι εφικτή η πρόσβαση στο μέιλ οποιουδήποτε μέλους της κυβέρνησης των ΗΠΑ».

Keywords
Τυχαία Θέματα