Antiπολιτευτικα πυρα για τις διαπτραγματευσεις με την τροικα...

Επικρίσεις κατά της κυβέρνησης για τη στάση της απέναντι στην τρόικα διατύπωσαν με ανακοινώσεις τους ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητοι Έλληνες και ΚΚΕ, ...
σχολιάζοντας παράλληλα τη σύγχυση σχετικά με τον χρόνο άφιξης της τριμερούς στη χώρα μας.
«Εγκλωβισμένη στην ίδια αδιέξοδη
στρατηγική της υποτέλειας στις απαιτήσεις των δανειστών» χαρακτήρισε συγκεκριμένα την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι μόνη πυξίδα του Μαξίμου είναι οι δεσμεύσεις του απέναντι στην τρόικα.
Όπως επισήμανε η Κουμουνδούρου, «οι περιβόητες ‘εμπλοκές’ στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα δεν αμφισβητούν τη συμφωνία των δύο πλευρών στη συνέχιση της ίδιας μνημονιακής πολιτικής, παρά μόνο αφορούν σε επιμέρους πτυχές της, καθώς και στην επικοινωνιακή της διαχείριση».
«Καθώς η τρόικα ‘έφυγε’… για να γυρίσει αμέσως, η μνημονιακή συγκυβέρνηση με τον προϋπολογισμό του 2014 ανά χείρας, προχωρά πλέον χωρίς ενδοιασμούς στη φορολεηλασία της ακίνητης περιουσίας των Ελλήνων και στη δημιουργία χιλιάδων αστέγων με το ξεπάγωμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας», παρατήρησε από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νότης Μαριάς.
Με ανακοίνωσή του τέλος, το Κομμουνιστικό Κόμμα υπογράμμισε ότι «οι όποιες διαφωνίες κυβέρνησης - τρόικας για τον τρόπο υλοποίησης των νέων αντιλαϊκών μέτρων αντανακλούν αντιθέσεις τμημάτων της πλουτοκρατίας εντός και εκτός Ε.Ε.».
Κατά συνέπεια, πρόσθεσε, «όποια κι αν είναι η έκβαση αυτών των διαπραγματεύσεων, όποια κι αν είναι κάθε φορά η κυβέρνηση που θα διαπραγματεύεται, το αποτέλεσμα εντός αυτών των τειχών της ΕΕ και του καπιταλιστικού δρόμου εξέλιξης, θα είναι πάντα αντιλαϊκό».
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα