Anhσυχουν οι ηπα για το σκανδαλο διαφθορας στην τουρκια...

16:35 10/1/2014 - Πηγή: Fimotro
Ανησυχία για το σκάνδαλο διαφθοράς που συγκλονίζει την Άγκυρα εκφράζει η Ουάσιγκτον, επαναλαμβάνοντας τη σημασία της συμμαχίας των ΗΠΑ με την Τουρκία...

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι «κοινοποίησε απευθείας» στην τουρκική κυβέρνηση «την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών προς την επιθυμία του τουρκικού λαού για ένα δικαιϊκό σύστημα δίκαιο και διαφανές» και την προσήλωση των Αμερικανών «στην ελευθερία της έκφρασης και την ελευθεροτυπία».
Η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζένιφερ Ψάκι αναφέρθηκε στις ανησυχίες
της αμερικανικής κυβέρνησης, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες και χωρίς να βάλει στο στόχαστρο τον ίδιο τον τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Εκ των πραγμάτων, η Τουρκία, μέλος του ΝΑΤΟ, «είναι και παραμένει σημαντικός σύμμαχος των ΗΠΑ σε μία σειρά θεμάτων», είπε, υπενθυμίζοντας ότι η Αγκυρα συμμετέχει σε σειρά «διαπραγματευτικών διαδικασιών για τη συριακή κρίση», καθώς φιλοξενεί περισσότερους από 600.000 σύρους πρόσφυγες και μέρος της συριακής αντιπολίτευσης στο έδαφός της.
«Συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε στενά με την Τουρκία και φυσικά εκφράζουμε τις ανησυχίες μας για ό,τι συμβαίνει στο εσωτερικό της χώρας», πρόσθεσε η Τζένιφερ Ψάκι.
Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο
Keywords
Τυχαία Θέματα