Anaψαν oi mhxanες της ΄΄δημοκρατικης παραταξησ'' - απων ο παπανδρεου...

Σε παράλληλες πορείες βρίσκονται πλέον ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Γιώργος Παπανδρέου, καθώς το ρήγμα μεταξύ τους όλα δείχνουν πως είναι οριστικό...
Οι δύο πλευρές έχουν ήδη ξεκινήσει περιοδείες σε πόλεις της Ελλάδας και έχουν συνεχώς επαφές με στελέχη και με προσωπικότητες που δεν έχουν ενταχθεί σε κάποια πολιτική
κίνηση.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος πραγματοποίησε μόλις εχθές δύο ομιλίες σε παράγοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στους συμμετέχοντες στην προετοιμασία του ιδρυτικού Συνεδρίου της Δημοκρατικής Παράταξης.

Από την άλλη πλευρά ο Γιώργος Παπανδρέου που από την πρώτη στιγμή έχει αποφασίσει να μη συμμετέχει στο νέο σχήμα, θα είναι δύσκολο να πάρει μέρος στα ψηφοδέλτιά του, σε περίπτωση πρόωρων εκλογών.

Ταυτόχρονα οι δύο άνδρες έχουν προγραμματίσει ομιλίες στην περιφέρεια. Τις επόμενες ημέρες ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα παρευρεθεί σε εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη και την Καστοριά και ο Γιώργος Παπανδρέου θα βρεθεί στην Κοζάνη όπου θα μιλήσει στην έκθεση «Από τον Ανένδοτο στην Αλλαγή».

Κοντά στον πρώην πρωθυπουργό βρίσκονται τουλάχιστον δύο σημερινοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ο Θάνος Μωραΐτης και ο Φίλλιπος Σαχινίδης. Ο κ. Παπανδρέου βρίσκεται κοντά στην έναρξη μιας αυτόνομης πορείας πέρα από το ΠΑΣΟΚ, όμως σύμφωνα με συνομιλητές του ο κύβος δεν έχει ριφθεί ακόμα. Ο πρώην πρωθυπουργός μιλάει με παλιούς συνεργάτες και βρίσκεται στη διαδικασία συγκρότησης νέας ομάδας, καθώς λίγοι είναι αυτοί που έχουν μείνει στο πλευρό του, συνομιλούν με προσωπικότητες πέραν τις στενής «παπανδρεϊκής» παρέας και έχουν επαφή με την κοινωνία.

Παράλληλα η Δημοκρατική Παράταξη έχει ήδη προετοιμαστεί για εθνικές εκλογές, σε περίπτωση αδυναμίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας. Συνεργάτες του κ. Βενιζέλου τονίζουν πως τα ψηφοδέλτια είναι έτοιμα. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σχεδόν καθημερινά σε επαφή με στελέχη που προετοιμάζουν το πρόγραμμα και τις λίστες των υποψηφίων, δίνει οδηγίες και ελέγχει τις κινήσεις για την περίπτωση περεταίρω πολιτικών εξελίξεων. Ο κ. Βενιζέλος αμέσως μετά τις εκλογές έχει καταστήσει σαφές πως δεν επιθυμεί να χαθεί χρόνος και ως εκ τούτου οι πολιτικές εκδηλώσεις του κόμματος έχουν πυκνώσει τον τελευταίο καιρό.

Τέλος ο κ. Βενιζέλος σε συνέντευξή του στην εκπομπή Ανατροπή, τη Δευτέρα το βράδυ, υπογράμμισε – χωρίς να αναφερθεί στον Γιώργο Παπανδρέου – ότι το ΠΑΣΟΚ, ως παράγοντας σταθερότητας, δεν θα πρέπει να οδηγηθεί σε μια διαδικασία εσωστρέφειας: «Φανταστείτε δηλαδή ότι εκλέγουμε Πρόεδρο Δημοκρατίας και μετά κάποιοι, λίγοι, μεμονωμένοι, ασύμμετρα έρχονται και συσκοτίζουν τη δουλειά μας και την προσφορά μας και τον αγώνα μας, και δημιουργούν προβλήματα εσωστρέφειας, τα οποία προβληματίζουν τη χώρα. Αυτά είναι ήσσονος σημασίας», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ..
Keywords
Τυχαία Θέματα