Aithma aποφυλακισης απο τον ν. μιχαλολιακο...

Ανυπαρξία στοιχείων σε βάρος του επικαλείται ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, ο οποίος ζητεί να αποφυλακιστεί. Όπως υποστηρίζει στο αίτημά του, δεν συντρέχει καμία από τις προϋποθέσεις που απαιτεί ο νόμος για να είναι προφυλακισμένος...

Ανάλογο αίτημα υπέβαλε και η ανθυπαστυνόμος που έχει κριθεί προσωρινά κρατούμενη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.
Μεγαλώνει ο κατάλογος των κατηγορουμένων
Την ίδια ώρα, νέες κλήσεις σε απολογία απέστειλαν οι εφέτες ανακρίτριες διευρύνοντας έτσι τον κατάλογο των κατηγορουμένων. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για δύο νέα πρόσωπα που ως τώρα δεν έχουν εμφανιστεί σε κανένα στάδιο της διαδικασίας και κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.
Προφυλακιστέος ο φερόμενος ως πυρηνάρχης Πειραιά
Νωρίτερα, προφυλακιστέος κρίθηκε ο φερόμενος ως πυρηνάρχης της τοπικής οργάνωσης του Πειραιά, ο οποίος σύμφωνα με το κατηγορητήριο εμφανίζεται να έχει αναβαθμισμένο ρόλο ως αντικαταστάτης του "Περιφερειάρχη" της περιοχής, προσωρινά κρατούμενου πλέον, βουλευτή Γιάννη Λαγού.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ήταν εκείνος που έδινε εντολές ή οργάνωνε και συμμετείχε σε επιθέσεις εναντίον αλλοδαπών, ενώ, όπως αναφέρεται, εμπλέκεται και σε «εκβίαση νυχτερινών κέντρων».
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος φέρεται να ισχυρίστηκε στην απολογία του ότι όχι δεν είναι εκείνος ο Πυρηνάρχης του Πειραιά, αλλά κάποιος άλλος (τον οποίο φέρεται να κατονόμασε) αλλά ούτε και μέλος της Χρυσής Αυγής. Όπως φέρεται να είπε είναι απλώς υποστηρικτής της και δεν έχει κάνει ποτέ σωματική εκπαίδευση.
Σε ό,τι αφορά τα νυχτερινά κέντρα, ο κατηγορούμενος αρνήθηκε ότι πουλούσε προστασία, ενώ για τις επιθέσεις εναντίον αλλοδαπών υποστήριξε ότι δεν συμμετείχε ποτέ.
«Υπήρξε μόνο κάποτε μια διένεξη με μέλη του Ανταρσύα. Ήθελα να το παίξω ότι ήμουν κάτι παραπάνω από αυτό που είμαι στους φίλους που δεν ήξεραν, και τους έλεγα ότι είμαι πυρηνάρχης».
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα