Aiσιοδοξος για οριστικη λυση του κυπριακου ο πρεσβης των ηπα στη λευκωσια...

10:43 29/3/2014 - Πηγή: Fimotro
«Το Κυπριακό έχει φτάσει στο στάδιο της λύσης», δήλωσε ο Αμερικανός Πρέσβης στη Λευκωσία, John Koenig επισημαίνοντας ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα και ο Υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι...
ενδιαφέρονται στενά και πως το πρόβλημα βρίσκεται στα πρόθυρα της λύσης.

O κ. Koenig σε συνέντευξη με τίτλο «Αυτό τον χρόνο ή τον επόμενο υπάρχει πιθανότητα λύσης» την οποία παραχώρησε στην εφημερίδα «Χαβαντίς», ανέφερε πως Ομπάμα και Κέρι θεωρούν ότι υπάρχει μια θαυμάσια ευκαιρία
για λύση του προβλήματος.

Όπως υπογράμμισε ο Πρέσβης, στα θέματα στα οποία δεν μπόρεσε να υπάρξει συμφωνία μεταξύ των πλευρών, για να υπάρξει σύγκλιση έχουν ετοιμασθεί πολλές ιδέες που μπορεί να είναι υποβοηθητικές.

Κατά τον κ. Koenig υπάρχει ισχυρή πολιτική βούληση και στις δύο πλευρές για την λύση του προβλήματος και «ως εκ τούτου, είναι δυνατόν να επιτευχθεί μια συνολική λύση εντός του τρέχοντος έτους ή ίσως μέσα στο επόμενο έτος».

Στο ερώτημα εάν οδεύουμε προς μια λύση, απάντησε ότι αυτό εξαρτάται από τους Κυπρίους. «Αν υπάρχει η βούληση», είπε, «κάτι που εγώ πιστεύω ότι υπάρχει, οι συνθήκες στην Κύπρο είναι πολύ, πολύ κατάλληλες για να έρθουν οι πλευρές σε συμφωνία».
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα