Aγωνας δρομου για δευτερο πακετο διασωσης και ομολογα

22:17 11/1/2012 - Πηγή: Fimotro
«Βασική προτεραιότητα της ευρωζώνης για το 2012 είναι να διασφαλιστεί το δεύτερο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας και να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων». Αυτό υπογράμμισε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, μετά τη συνάντησή της με τον Ιταλό πρωθυπουργό. Όπως σημείωσε, το θέμα της ελληνικής βοήθεια θα πρέπει να...
επιλυθεί πριν η Ευρώπη αρχίσει να ασχολείται με το πώς θα τονωθεί η ανάπτυξη και η απασχόληση.

Ταυτόχρονα, η
Μέρκελ εξέφρασε το «μεγάλο σεβασμό» της για την ταχύτητα με την οποία υιοθετούνται οι μεταρρυθμίσεις στην Ιταλία αλλά και για την ουσία των μέτρων που λαμβάνονται. «Πιστεύω πως τόσο η ουσία αυτών των μεταρρυθμίσεων όσο και η ταχύτητά τους θα ενισχύσουν την Ιταλία και θα βελτιώσουν τις οικονομικές προοπτικές της. Συνολικά, πιστεύω ότι το έργο της ιταλικής κυβέρνησης θα ανταμειφθεί», πρόσθεσε.

Στο μεταξύ, ο αρμόδιος επίτροπος Όλι Ρεν επανέλαβε σήμερα στο BBC ότι οι διαπραγματεύσεις για το PSI φτάνουν στο τελικό στάδιο και τις επόμενες εβδομάδες θα υπάρξει συμφωνία. Ο κ. Ρεν απέφυγε να απαντήσει εάν το κούρεμα πρέπει να είναι πάνω από 50%, αλλά σημείωσε ότι θα είναι καλύτερα να βασίζεται στη συμφωνία της Συνόδου Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου. Αναφερόμενος στην πιθανότητα εξόδου της χώρας μας από την ευρωζώνη, είπε ότι η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει μέλος του ευρώ.

To PSI απασχόλησε μεταξύ άλλων και τη συνάντηση της Κριστίν Λαγκάρντ με το γάλλο πρόεδρο στο Παρίσι. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε χωρίς δηλώσεις.
Keywords
Τυχαία Θέματα