700 εκατ. ζητα το ταιπεδ για το ελληνικο

11:14 20/3/2014 - Πηγή: Fimotro
ΣΤΑ 430 ΕΚΑΤ. Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΤΣΗ
Μέχρι την επόμενη Τετάρτη 26 Μαρτίου παρατείνεται η αγωνία για την αξιοποίηση του Ελληνικού καθώς χθες το ΤΑΙΠΕΔ έκρινε μη επαρκή τη δεσμευτική οικονομική προσφορά της Lamda Development και...
ζήτησε βελτιωμένη πρόταση. Ουσιαστικά η εταιρεία του ομίλου Λάτση, μαζί με τους συνεταίρους της, την κινεζική Fosun και την αραβικών συμφερόντων Al Maabar, έχει μία εβδομάδα προθεσμία προκειμένου
να αυξήσει το τίμημα που προσέφερε για την απόκτηση του 100% της εταιρείας «Ελληνικό Α.Ε.».
Παρά το γεγονός ότι δεν επίσημα γνωστή η προσφορά της Lamda φήμες ανέφεραν ότι κινείται κοντά στα επίπεδα των 430 εκατ. ευρώ με βάση τις τρέχουσες τιμές ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ανεξάρτητος αποτιμητής της έκτασης έχει ορίσει ως τιμής πώλησης ένα ποσό ακόμη και πάνω από 700 εκατ. ευρώ.
Επομένως η κοινοπραξία θα πρέπει να αυξήσει την προσφορά της εάν θέλει να αποκτήσει το Ελληνικό αλλιώς ο διαγωνισμός θα κηρυχθεί άγονος.
Υπενθυμίζεται ότι πριν μερικές ημέρες έγινε δεκτή η τεχνική προσφορά της κοινοπραξίας η οποία προβλέπει μεγάλης έκτασης αστική ανάπλαση, επενδύσεις της τάξης των 7 δισ. ευρώ σε βάθος χρόνου και περί τις 35.000 θέσεις εργασίας που θα ανοίξουν. Πέραν της κατασκευής του μεγαλύτερου πάρκου της Ευρώπης, συνολικής επιφάνειας 2 εκατ. τ.μ. θα κτιστούν πολυτελείς κατοικίες, ουρανοξύστες, υδάτινο πάρκο, παιδικές χαρές, χώροι άθλησης και ψυχαγωγίας καθώς και ξενοδοχεία και καζίνο.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ, το Διοικητικό Συμβούλιο σε κοινή συνεδρίασή του με το Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων προχώρησε στην αποσφράγιση της αποτίμησης του Ανεξάρτητου Αποτιμητή για την πώληση του 100% των μετοχών της Ελληνικό Α.Ε. Ακολούθησε η αποσφράγιση της δεσμευτικής οικονομικής προσφοράς της Lamda Development, παρουσία εκπροσώπων της εταιρείας. Σε συνέχεια σχετικής διαβούλευσης, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ κάλεσε τη Lamda Development να υποβάλει βελτιωμένη προσφορά έως την Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014.
Οι Χρηματοοικονομικοί Σύμβουλοι (Citigroup, Piraeus Bank) με τη συνδρομή του εξειδικευμένου συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ, Happold Consulting, θα προχωρήσουν στην αξιολόγηση του δικαίου και ευλόγου της τελικής δεσμευτικής οικονομικής προσφοράς της Lamda Development, με βάση διεθνώς αποδεκτές διαδικασίες και πρότυπα αξιολόγησης ("fairness opinion"). Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του Μαρτίου 2014.
Keywords
Τυχαία Θέματα