50% αυξηση στα εγκληματα κατα των μουσουλμανων στις ηπα σε ενα χρονο

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του FBI, από το 2009 ως το 2010 τα εγκλήματα και τα αδικήματα κατά των μουσουλμάνων αυξήθηκαν κατά 50%, ενώ οι φυλετικές και θρησκευτικές βιαιότητες μειώθηκαν ή αυξήθηκαν ελάχιστα στις ΗΠΑ. Ο συνολικός αριθμός βιαιοτήτων εναντίον των...
μουσουλμάνων από 107 που ήταν το 2009 έφτασε τις 160, δηλαδή μία αύξηση 49%. Το ίδιο διάστημα, οι βιαιότητες εναντίον καθολικών κατά 13%, ενώ εναντίον εβραίων μειώθηκαν κατά 4%. Συνολικά, τα εγκλήματα μίσους έφτασαν τα
6.628.
Σύμφωνα πάντα με το FBI, τα αίτια για το 47,3% των εγκλημάτων ήταν οι φυλετικές διαφορές και για το 20% οι θρησκευτικές διαφορές.
Η οργάνωση Human Rights First τόνισε:"Μετά την πτώση το 2009, είναι ανησυχητικό να βλέπουμε πως τα εγκλήματα και τα αδικήματα αυτά αυξάνονται και πάλι, ειδικά εναντίον των μουσουλμάνων, που είναι ενδεικτικά".
Η εκπρόσωπος της οργάνωσης υπογραμμίζει:"Η οργάνωση επισημαίνει πως οι βιαιότητες εναντίον των μουσουλμάνων, καθώς και όλες οι μορφές εγκλημάτων μίσους θα πρέπει να θεωρούνται ως σοβαρή παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων" και καλεί την αμερικανική κυβέρνηση να κάνει περισσότερα για να σταματήσουν οι βιαιότητες αυτές.
Keywords
Τυχαία Θέματα