32 βουλευτες της νδ μεσω καψη καλουν ... εισαγγελεα-αρκουδεα(!!!) για ερτ!


Γράφει ο Κ.Π.
Aγαπητό Fimotro,Διαβάζοντας την ερώτηση των 32 βουλευτών προς τον αρμόδιο υφυπουργό «ραδιοτηλεόρασης» κ. Καψή και τους λόγους που επικαλέστηκαν, ένιωσα λύπη και απογοήτευση, μετά από 35 χρόνια αγώνων στην... γαλάζια παράταξη.

Αγαπητοί συναγωνιστές, με σεβασμό στην βουλευτική και θεσμική σας ιδιότητα, πράξατε ένα ατόπημα. Μεγαλύτερο, αν ήταν δική σας πρωτοβουλία και δεν υπαγορεύτηκε από άλλα κέντρα αποφάσεων. Ευτυχώς, που μέσα στα ονόματα, δεν είδα παλιούς συναδέλφους, Αργύρη Ντινόπουλο, Αννα Καραμανλή,
Γιώργο Κοντογιάννη και Φωτεινή Πιπιλή. Τότε θα ήμουν διπλά απογοητευμένος. Η απόφαση να κλείσει η ΕΡΤ , και ο τρόπος με τον οποίο έπεσε το «μαύρο», ήταν μια λανθασμένη αποτρόπαια πολιτική απόφαση(...).
Εγώ θα περίμενα να ρωτήσετε τον κ. Καψή για ρουσφέτια , φιλίες κουμπαριές, προσλήψεις υμετέρων στη ΔΤ διάλυση του φορέα, επιλογές σε ΕΣ και ΔΣ που έχουν χαρακτηριστεί με τα χειρότερα λόγια. Οι προσλήψεις, που το 90% προέρχονται από τον κεντροαριστερό χώρο και καμιά σχέση με την παράταξη. Κάνατε κανέναν έλεγχο; Όπως έχω γράψει «η ΝΔ στην κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία». Έτσι όπως πάμε, σε λίγο θα συναγωνιζόμαστε το ΠΑΣΟΚ σε ποσοστά!
Με την ερώτηση, λέτε στον Καψή να ενεργήσει(..με βία.. στην ΕΡΤ) για κάτι που εμείς δώσαμε μάχη με τα ΜΑΤ του Αρκουδέα, για την ελεύθερη ραδιοφωνία και τηλεόραση που το ΠΑΣΟΚ ήθελε να διαφεντεύει(που είσαι Κούβελα!). Επειδή δεν γνωρίζετε από τηλεόραση ζητώντας μια τέτοια παρέμβαση, μπορώ να σας δικαιολογήσω για άγνοια, αλλιώς δεν ξέρω πως είναι δυνατόν να παραλάβουν τα ΜΑΤ και ο εισαγγελέας εξοπλισμό εκατομμυρίων, που χάρη στους απολυμένους της ΕΡΤ συντηρείται και λειτουργεί χωρίς να καταστρέφεται. Η είσοδος είναι ελεύθερη κανένας δεν εμποδίζει τον κ. Καψή να πάει στο ραδιομέγαρο να το λειτουργήσει.
Μάλιστα οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ,με πρότασή τους στον κ. Καψή, ζητούν να αναλάβουν την κάλυψη της προεδρίας της ΕΕ. Να κάνει έλεγχο ο εισαγγελέας και ο κ. Καψής να παραλάβει το ραδιομέγαρο. Γιατί δεν το κάνει, γλυτώνοντας και κάποια εκατομμύρια, που θα πλήρωνε στους ιδιώτες για την τηλεοπτική κάλυψη της προεδρίας;
Αγαπητοί φίλοι συναγωνιστές, επειδή έχω δώσει πολλά στην παράταξη και δεν πήρα τίποτα. Μου χρωστάει δεν της χρωστάω και μάλιστα μου οφείλει αρκετά, αναγκάζομαι να δημοσιοποιήσω ένα μικρό, μικρότατο δείγμα ευχαριστίας για την ταπεινή προσφορά μου. Εάν είχατε διαβάσει το χθεσινό μου σχόλιο, «Αυτοί μας κυβερνούσαν!!! Αυτοί μας π..(!!!)» ίσως να μην είχατε κάνει την ερώτηση. Να ξέρετε όμως ότι ο κ. Καψής και οι «συνεργάτες» του, έχουν χάσει την μπάλα και κάποιος πρέπει να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά-εσείς είστε οι προπομποί-μετά το τραγικό λάθος του κλεισίματος και κανείς δεν τολμάει, διότι δεν θέλει να φορτωθεί το πολιτικό κόστος.
Μια επίσκεψή σας στο ραδιομέγαρο και την πρώην ΥΕΝΕΔ που λειτουργεί το μόρφωμα που λέγεται «ΔΤ», και μιλώντας με τους εργαζόμενους, θα έχετε μια πλήρη ενημέρωση για το τι συμβαίνει και θα αναθεωρήσετε πολλές από τις απόψεις που έχετε υιοθετήσει. Πολύ περισσότερο ο Αχαιός κ. Αθανάσιος Νταβλούρος θα διαπιστώσει ότι δεν υπάρχουν 6 λογιστήρια στην ΕΡΤ, και τις σφίγγες που επικαλέστηκε μέσα στα μελίσσια από τη βουλή, τις έστερναν οι πολιτικοί!!!
Δεν στηρίζω τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, αλλά μια δίκαιη και λογική λύση χωρίς «βία» και ΜΑΤ, γνωρίζοντας το χώρο που υπηρέτησα πολλά χρόνια, και ξέρω πως λειτουργούν και σκέπτονται. Αυτή, μπορεί να γίνει με τη συναίνεση των εργαζομένων, μέσα σε ένα 24ώρο και να σταματήσει το «βεντετιλίκι» και ο διεθνής διασυρμός, όταν η ίδια η κυρία Ινγκριντ Ντελτένρ, γενική διευθύντρια της ΕBU της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ραδιοτηλεοπτικών Φορέων λέει: «H απόφαση για το κλείσιμο της ΕΡΤ ήταν λανθασμένη, αντιδημοκρατική και αντιεπαγγελματική» τονίζοντας ότι: «ανάλογο περιστατικό δεν υπάρχει ποτέ. Κάποιο προηγούμενο στη Λιβύη, αλλά μιλάμε για συνθήκες πολέμου και για το καθεστώς του Καντάφι. Πάντως σε δημοκρατική χώρα της Ευρώπης δεν έχει ξαναγίνει ποτέ κάτι παρόμοιο». Λέγοντας παράλληλα ότι το οικονομικό κόστος θα είναι βαρύ.

Οι 32 βουλευτές της ΝΔ, που με ερώτησή τους, καλούν τον κ. Καψή να αναλάβει πρωτοβουλίες, τονίζουν μεταξύ άλλων:

«Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός και η κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή με τεράστιο πολιτικό κόστος ανέλαβαν την ευθύνη του κλεισίματος της ΕΡΤ και της δημιουργίας της Δημόσιας Τηλεόρασης και ραδιοφωνίας - ΝΕΡΙΤ». Αλλά όπως επισημαίνουν «παρά την πάροδο σημαντικού χρονικού διαστήματος το κτίριο του ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής αλλά και άλλες εγκαταστάσεις σε όλη τη χώρα δεν έχουν αποδοθεί στο νέο φορέα».

Πιστεύω, εάν εισακουστεί η έγκληση των βουλευτών, το ΠΑΣΟΚ να τους τιμήσει αναγράφοντας σε μαρμάρινη πλάκα τα ονόματα των πρωταγωνιστών βουλευτών στην είσοδο του ραδιομεγάρου, τιμής ένεκεν!!!
Ι. Τζαμτζής, Κ. Κοντογεώργος, Κ. Τσιάρας, Κ. Τζαβάρας, Χρ. Κέλλας, Αν. Κουτσούμπας, Ν. Ταγαράς, Μ. Ταμήλος, Ασημίνα Σκόνδρα, Αν. Μαρίνος, Απ. Βεσυρόπουλος, Γεωργία Μπατσαρά, Μαρία Αντωνίου, Π. Βογιατζής, Άννα Μάνη - Παπαδημητρίου, Γ. Στύλιος, Αθ. Νταβλούρος, Κ. Τασούλας, Δ. Κυριαζίδης, Εμ. Κεφαλογιάννης, Κ. Κόλλιας, Μ. Βλάχβεης, Γ. Γεωργαντάς, Κ. Κλειτσιώτης, Στ. Κωνσταντινίδης, Αν. Νεράντζης, Δ. Σαμπαζιώτης, Θ. Σολδάτος, Ασπασία Μανδρέκα, Κ. Σκρέκας και Κ. Κουτσογιαννακόπουλος. Αντώνη Σαμαρά, η λύση είναι στα χέρια σου, πριν ο διασυρμός εν όψει και της προεδρίας της ΕΕ είναι ολοκληρωτικός. Υπάρχει ακόμη λίγος χρόνος..
Και η σημερινή επισημη ανακοίνωση των εργαζομένων:ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΣΠΕΡΤ- Δημοσιογράφων ΕΡΤΠερί της «Ελληνικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης»:

1)Διακηρύσσουμε την πρόθεση μας να αναλάβουμε και την κάλυψη της ελληνικής προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης μιας και κατά δήλωση του αρμοδίου υφυπουργού, η ΔουΤου αδυνατεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις ενός τέτοιου έργου.

Περί «δολιοφθορών»:

2)Καταγγείλαμε εξαρχής κάθε δολιοφθορά και ζημία που έχει γίνει σε πομπούς και κέντρα εκπομπής της ΕΡΤ σε όλη τη χώρα. Χαιρόμαστε που ο κ. Καψής διαπίστωσε και παραδέχεται τις φθορές αυτές έστω και καθυστερημένα. Οι τεχνικοί μας έχουν να αναφέρουν χαρακτηριστικά περιστατικά τέτοιων φθορών. Σε αρκετές περιπτώσεις είναι γνωστά ακόμα και τα ονόματα των αναρμοδίων που προκάλεσαν ζημιές σε περιουσία της ΕΡΤ ( Κεφαλονιά, Λέσβος κ.α). Έχουμε ζητήσει από τις αρχές να διερευνηθούν όλα αυτά τα καταγεγραμμένα περιστατικά
Περί «εισαγγελέα και παραλαβής»:
3)Τι έχουμε άραγε να παραδώσουμε και σε ποιόν;. Η ακυρότητα των απολύσεων, τις οποίες ούτε εμείς αλλά ούτε και οι υπάλληλοι της ΔουΤου αναγνωρίζουν, εκκρεμεί ακόμα στα δικαστήρια. Αντιθέτως, μήπως έχουμε να παραλάβουμε; Τα κτήρια και τις συχνότητες της ΕΡΤ που παρακρατούνται παρανόμως. Τις δουλειές μας που υφαρπαχθήκαν εξίσου παρανόμως και τις ζωές μας που βάλθηκαν κάποιοι να καταστρέψουν. Και επειδή τίποτα δεν χαρίζεται, όλα αυτά τα διεκδικούμε με σθένος και αξιοπρέπεια, αδιάλειπτα από την 11η του ΙούνηΕλπίζω να γινόμαστε κατανοητοί, γιατί σαφείς είμαστε
Keywords
Τυχαία Θέματα