31 σελιδες η προταση του συριζα...

19:36 7/1/2013 - Πηγή: Fimotro
ΠΟΙΑ ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ...
''Δεν στοχοποιούμε πρόσωπα και παρατάξεις, αλλά την ίδια την υπόθεση της φοροδιαφυγής''. Αυτό είναι το πολιτικό σκεπτικό της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής για τη λίστα Λαγκάρντ...

Η πρόταση είναι κείμενο 31 σελίδων και υπογράφεται από το σύνολο των βουλευτών.
Στην πρόταση αναφέρεται ότι η λίστα Λαγκάρντ είναι η κορυφή του παγόβουνου ενός συστήματος φοροδιφυγής και αδιαφανούς πολιτικού συστήματος. Σε αυτήν, γίνεται αναφορά στον οδικό χάρτη της
λίστας, από την εκπόνηση και την παράδοση μέχρι τη μη αξιοποίηση της, ενώ ζητείται η διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου και τον Ευάγγελο Βενιζέλο.
Τα αδικήματα στα οποία στηρίζεται η επιχειρηματολογία του ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτά της παράβασης καθήκοντος, της απιστίας περί την υπηρεσία και της υπεξαγωγής εγγράφου. Για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, αναφέρεται και το αδίκημα της πλαστογραφίας.
Σε ό,τι αφορά στην κριτική που δέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ για το γεγονός ότι δεν συμπεριλήφθη και ο Γιώργος Παπανδρέου στην πρόταση του, στην Κουμουνδούρου λένε ότι δε βιάζονται να ονομάσουμε υπόπτους, ούτε να καταλογίσουν ευθύνες σε κανέναν.
Υπενθυμίζουν μάλιστα ότι έχουν ρητά επιφυλαχθεί να επεκτείνουν την πρόταση τους σε πρόσωπα και αδικήματα, ανάλογα με το πόρισμα που θα προκύψει από την Προκαταρκτική Επιτροπή.
Keywords
Τυχαία Θέματα