3.072 νεκροι μεταναστες στη μεσογειο το 2014...

14:26 30/9/2014 - Πηγή: Fimotro
Προ ημερών η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera είχε συγκλονίσει το αναγνωστικό κοινό με βίντεο-ντοκιμαντέρ που είχε αναρτήσει στην ηλεκτρονική της σελίδα, με την οδύσσεια δεκάδων ανθρώπων ...
από τη Βόρειο Αφρική που έρχεται πρόσωπο με πρόσωπο με το θάνατο σε μία προσπάθεια να διασχίσει τη Μεσόγειο με την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.
Τώρα, ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΙΟΜ)
με ανακοίνωσή του δίνει στη δημοσιότητα το μαύρο ρεκόρ με τον αριθμό νεκρών ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στη Μεσόγειο.
Σύμφωνα, λοιπόν, με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο οργανισμός, είναι 3.072 οι άνθρωποι που πνίγηκαν στη Μεσόγειο από την αρχή του έτους ενώ προσπαθούσαν να προσεγγίσουν την Ευρώπη.
Συγκλονιστικό είναι το γεγονός ότι ο αριθμός έχει σχεδόν διπλασιαστεί από το 2011, ενώ σύμφωνα με τον οργανισμό, σε ολόκληρο τον κόσμο έχουν χάσει τη ζωή τους 4.077 μετανάστες στην ίδια χρονική περίοδο, εκ των οποίων τα τρία τέταρτα στα νερά τις Μεσογείου.
Την ίδια στιγμή, όπως αναφέρει ο ΙΟΜ σχεδόν 40.000 είναι οι μετανάστες που έχασαν τη ζωή τους τα τελευταία 14 χρόνια, ενώ όπως επισημαίνει ο οργανισμός Οκτώ άνθρωποι κατά μέσο όρο σκοτώνονται καθημερινά σε μεταναστευτικές οδούς.
Στην έκθεση του οργανισμού που φέρει τον τίτλο «Ταξίδια Θανάτου: Καταγράφοντας τις ζωές που χάθηκαν στη διάρκεια της μετανάστευσης», από τους μετανάστες που έχασαν τη ζωή τους τα προηγούμενα 14 χρόνια, οι 20.000 προσπαθούσαν να προσεγγίσουν την Ευρώπη.
Μάλιστα, όπως τόνισε ο διευθυντής του ΙΟΜ, Γουίλιαμ Λέισι Σουίνγκ, το μήνυμα προς τις κυβερνήσεις είναι ξεκάθαρο: «Ηρθε η ώρα να γίνουν περισσότερα από το να καταμετράται ο αριθμός των θυμάτων. Ηρθε η ώρα να σταματήσει αυτή η βία κατά των απεγνωσμένων μεταναστών».
Keywords
Τυχαία Θέματα