177 μεχρι τωρα οι νεκροι απο τις φονικες πλημμυρες στην ρωσια

11:03 9/7/2012 - Πηγή: Fimotro
Τα θύματα από τις πλημμύρες που προκάλεσαν οι ισχυρές βροχές στη Μαύρη Θάλασσα θρηνεί η Ρωσία, με τις ρωσικές Αρχές να βρίσκονται αντιμέτωπες με σκληρά ερωτηματικά για τη διαχείριση της κρίσης και το εάν μπορούσαν να είχαν...
αποφευχθεί οι θάνατοι 177 ανθρώπων.

Ενώ η περιοχή αρχίζει σταδιακά να επανέρχεται σε κανονικούς ρυθμούς, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έχει διατάξει έρευνα για την αντιμετώπιση της καταστροφής προσπαθώντας να περάσει με «επιτυχία» την πρώτη του δοκιμασία μετά την επάνοδο στο
Κρεμλίνο.

Ο ρωσικός Τύπος καταγγέλλει τη Δευτέρα την ανικανότητα των αρχών να αντιμετωπίσουν μία σειρά φυσικών καταστροφών, θέτοντας στο στόχαστρο ειδικά τις τοπικές αρχές έπειτα από τις συνέπειες της θεομηνίας που προκάλεσε τον θάνατο 177 ανθρώπων στη Μαύρη Θάλασσα.

Γεγονός σπάνιο στη Ρωσία, τόσο ο κυβερνητικός, όσο και ο αντιπολιτευτικός Τύπος καταγγέλλουν ομόφωνα τις τοπικές αρχές.

«Η τραγωδία του Κριμσκ...αποτελεί την τέλεια απόδειξη των συνεπειών στις οποίες μπορεί να οδηγήσει η αμέλεια και το να αφήνεις τα πράγματα στην τύχη», γράφει η Izvestia.

Η οικονομική εφημερίδα Vedomosti τονίζει ότι οι αρχές γνώριζαν τους κινδύνους πλημμυρών και κατολισθήσεων, αφού η περιοχή υπέστη τις ίδιες καταστροφές το 2002, οπότε 200 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους.

Η καταστροφή «δείχνει την ίδια αναποτελεσματικότητα των αρχών να υπερασπισθούν τον πληθυσμό, τόσο από τις φυσικές καταστροφές, όσο και από το κοινό έγκλημα», γράφει η Vedomosti καταδικάζοντας «την ανικανότητα και την ανευθυνότητα» των πολιτικών αξιωματούχων.
Keywords
Τυχαία Θέματα