'' σε δυο εβδομαδες το πληρες σχεδιο της κινητικοτητασ''...

09:47 11/7/2013 - Πηγή: Fimotro
Σε δύο εβδομάδες κατά πάσα πιθανότητα θα είναι σε θέση η ηγεσία του υπουργείου Υγείας να παρουσιάσει το πλήρες σχέδιο για τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα της κινητικότητας...

Αυτό έκανε γνωστό ο αρμόδιος υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος, ερωτηθείς συγκεκριμένα για τον αριθμό των υπό μετακίνηση υπαλλήλων, είπε πως ανέρχεται σε 1.250.
Ειδικότερα, κατά την ενημέρωση των διαπιστευμένων
δημοσιογράφων διευκρίνισε πως σε ό,τι αφορά τη διαθεσιμότητα στον χώρο της Υγείας, η δέσμευση του υπουργείου Υγείας αφορά 1.250 εργαζομένους έως το τέλος του 2013 και άλλους τόσους έως το τέλος του 2014. Όπως είπε, υπάρχουν κένες οργανικές θέσεις και δεν θα δημιουργηθούν νέες».
«Από όπου μπορούμε να πάρουμε εργαζόμενους που θα μας φανούν χρήσιμοι, θα τους πάρουμε» πρόσθεσε, τονίζοντας πάντως πως «οι γιατροί δεν περιλαμβάνονται στη διαθεσιμότητα».
Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ακόμη πως χρειάζονται επιπλέον προσλήψεις ακόμη και μετά το πρόγραμμα κινητικότητας σε ειδικότητες, όπως νοσηλευτές τραυματιοφορείς κλπ. Δεσμεύθηκε πάντως, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, ότι στον χώρο της Υγείας δεν θα γίνουν απολύσεις.
Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, από την επόμενη εβδομάδα θα τοποθετηθούν περίπου 20 νέοι διοικητές σε νοσοκομεία, όπου υπάρχουν προσωρινές διοικήσεις.
Ο υπουργός Υγείας αναφερόμενος στις αλλαγές των διοικήσεων των νοσοκομείων τόνισε ότι «όσοι διοικητες έχουν πετύχει τους στόχους δεν έχουν κανέναν λόγο να ανησυχούν για τη θέση τους» και εξέφρασε την επιθυμία να έχει προσωπική επαφή με τους υποψήφιους διοικητές, πριν τοποθετηθούν.
Για το θέμα των καινοτόμων φαρμάκων ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε πως η ηγεσία του υπουργείου αντιλαμβάνεται το επείγον του θέματος για τα καινοτόμα φάρμακα, επισήμανε όμως πως κάθε απόφαση πρέπει να λαμβάνει υπ' όψιν της ότι η φαρμακευτική δαπάνη θα πρέπει να «κρατηθεί» στα 2,37 δισ.
Ιδιαίτερα οξύς ήταν για το θέμα της κατάργησης της υγειονομικής διάταξης, που αφορά τους ελέγχους του ΚΕΕΛΠΝΟ και της δημοσιοποίησης των ονομάτων οροθετικών ιερόδουλων.
«Στο κομμάτι της δημοσιοποίησης έγιναν λάθη» είπε, αλλά αναφερόμενος στην κατάργηση της διάταξης από την κ. Σκοπούλη τόνισε: «Έκανε κάτι αδιανόητο, δεν έφτιαξε καινούργια διάταξη και δεν υπήρχαν έλεγχοι για τα λοιμώδη νοσήματα».
Τόσο ο υπουργός όσο και η υφυπουργός Υγείας Ζέτα Μακρή εξήγησαν ότι το θέμα της δημοσιοποίησης των ονομάτων θα πρέπει να ιδωθεί με μεγάλη ευαισθησία, αλλά και ότι οι έλεγχοι θα πρέπει να συνεχιστούν.
Πηγή : naftemporiki.gr με πληροφορίες και από ΑΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα