'' na απολογηθει ο σαμαρας ''...

12:42 10/2/2013 - Πηγή: Fimotro
Σχολιάζοντας τη συμφωνία για τον προϋπολογισμό της ΕΕ, η υπεύθυνη του τομέα Εξωτερικών της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου, χαρακτήρισε με δήλωσή της την ηγεσία της ΕΕ «ανίκανη να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων»...
«Σε μια εξόχως κρίσιμη συγκυρία, κατά την οποία οι ευρωπαϊκοί λαοί δοκιμάζονται σκληρά από τη λιτότητα, την ύφεση και την ανεργία που υπονομεύει το μέλλον των νέων, η ηγεσία της ΕΕ αποδεικνύεται ανίκανη να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων», είπε, σχολιάζοντας πως τα 907 δις.
ευρώ του Πολυετούς Δημοσιονομικού προγράμματος, που αποφασίστηκαν ύστερα από τις πολύωρες διαπραγματεύσεις, «συνιστούν μια ομολογία αναλγησίας και πολιτικής αποτυχίας».
Σημειώνοντας ότι στη συγκεκριμένη συγκυρία, η ΕΕ είχε ανάγκη την μεγαλύτερη δυνατή στήριξη μέσα από έναν αυξημένο προϋπολογισμό αναπτυξιακής κατεύθυνσης, η κ. Δούρου καταλογίζει στους ηγέτες της ότι αναζήτησαν αντίθετα τον «μικρότερο κοινό παρονομαστή». Καλεί δε τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να μην εγκρίνουν τον κοινοτικό προϋπολογισμό, όπως συμφωνήθηκε χθες. «Οι ηγέτες της ΕΕ συμφώνησαν σε έναν μίνιμουμ προϋπολογισμό, ο οποίος, πέραν όλων των άλλων, μπορεί (και πρέπει) να παραμείνει κενό γράμμα. "Προϋπολογισμός ύφεσης" χαρακτηρίστηκε ορθά, και δεν πρέπει να εγκριθεί από την Ευρωβουλή», λέει χαρακτηριστικά.
Στρεφόμενη δε κατά του Αντώνη Σαμαρά, υποστηρίζει πως δεν έχει κανέναν λόγο να πανηγυρίζει. «Αντιθέτως, θα πρέπει να απολογηθεί, για τα 11 δις. ευρώ του ΕΣΠΑ, που παραμένουν αναξιοποίητα», σημειώνει η «σκιώδης υπουργός Εξωτερικών» του ΣΥΡΙΖΑ.
Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, το πρωί, μιλώντας σε συνέδριο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, είχε… προβλέψει ότι ο πρωθυπουργός θα βρισκόταν στη Σύνοδο Κορυφής ως «κομπάρσος». «Τη στιγμή που έχουν ισοπεδώσει την Ελλάδα, τη στιγμή που έχουν διαλύσει και λεηλατήσει την ελληνική κοινωνία μέσα από μια λιτότητα που έχει μειώσει 25% το ΑΕΠ, παίρνουν απόφαση να μειώσουν και τα κοινοτικά κονδύλια για την Ελλάδα. Και δεν βρίσκεται εκεί ένας πρωθυπουργός που θα τους πει: ως εδώ και να τους πει: κατεβάστε τα μολύβια», είχε πει.
Keywords
Τυχαία Θέματα