'' η τροικα δεν κατανοει τς επιτευγματα της ελλαδασ''...

19:44 11/3/2014 - Πηγή: Fimotro
Παρά τις υψηλές προσδοκίες που είχε καλλιεργήσει η ελληνική κυβέρνηση ότι μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup της Δευτέρας θα διατυπωνόταν, τουλάχιστον,...
μια θετική δήλωση για την πρόοδο της ελληνικής οικονομίας, οι υπουργοί Οικονομικών επιφύλαξαν ένα ισχυρό ράπισμα, κατ' εντολήν των δανειστών, βάζοντας τελεσίγραφο στην Ελλάδα να καταλήξει σε συμφωνία με την Τρόικα το αργότερο
μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Την απάντηση ανέλαβε να δώσει από ελληνικής πλευράς σε υψηλότατους τόνους ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας το απόγευμα της Τρίτης κατά την συνάντησή του με τον πρόεδρο της γαλλικής Γερουσίας, Ζαν Πιερ Μπελ.

Ο Κάρολος Παπούλιας έκανε λόγο για «απαράδεκτη δυσπιστία» των δανειστών αλλά και των εταίρων δηλώνοντας, μάλιστα, προσωπικά προσβεβλημένος «προς αυτό που η χώρα και ο λαός της έχει πετύχει».

«Δυστυχώς δεν έχουμε βρει την κατανόηση που πιστεύαμε ότι θα είχαμε από τους εταίρους μας και την τρόικα σε σχέση με τα επιτεύγματα που έχουμε σημειώσει» πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκφράζοντας την εκτίμηση ότι η Ελλάδα βρίσκεται «στο τέλος της κρίσης».

Από την πλευρά του ο κύριος Μπελ εξέφρασε την κατανόησή του για τις θυσίες του ελληνικού λαού προσθέτοντας οτι «ο πρόεδρος της Γαλλίας πραγματοποίησε επίσκεψη στην Ελλάδα ακριβώς στο ίδιο πνεύμα συνεργασίας που αναφέρατε».

Ολόκληρος ο διάλογος των δύο ανδρών έχει ως εξής:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Καλωσορίζω έναν φίλο, μιας φίλης χώρας. Οι χώρες μας έχουν στενούς δεσμούς, ιδιαίτερα πολιτιστικούς και χαιρόμαστε που η συνεργασία μας συνεχίζεται. Θέλω να ευχαριστήσω τη γαλλική κυβέρνηση και τον γαλλικό λαό που μας στήριξε σε αυτή τη δοκιμασία που περνάμε. Βρισκόμαστε στο τέλος της κρίσης. Ο ελληνικός λαός έχει κάνει πολλές θυσίες, αλλά υποφέρει ακόμα. Δυστυχώς δεν έχουμε βρει την κατανόηση που πιστεύαμε ότι θα είχαμε από τους εταίρους μας και την τρόικα σε σχέση με τα επιτεύγματα που έχουμε σημειώσει. Συναντάμε μια απαράδεκτη δυσπιστία, την οποία προσωπικά θεωρώ προσβολή προς αυτό που η χώρα και ο λαός της έχει πετύχει.

JEAN-PIERRE BEL: Κύριε Πρόεδρε, σας ευχαριστώ για την υποδοχή. Πράγματι Ελλάδα και Γαλλία έχουν στενούς δεσμούς. Η Γαλλία πάντα στεκόταν στην Ελλάδα. Βέβαια κατανοώ αυτό που λέτε για τις θυσίες του ελληνικού λαού. Ο πρόεδρος της Γαλλίας πραγματοποίησε επίσκεψη στην Ελλάδα ακριβώς στο ίδιο πνεύμα συνεργασίας που αναφέρατε.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα