'' επρεπε να πει οχι η κυπριακη βουλη ''...

15:47 20/3/2013 - Πηγή: Fimotro
Ρεπορτάζ : Χρήστος Μπόκας
(από το protothema.gr )
Ως ένα «μεγάλο ιστορικό σφάλμα» χαρακτήρισε το σχέδιο του eurogroup για την ανάκαμψη της Κυπριακής οικονομίας ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος και «επιβεβλημένη την αντίδραση και την ομόφωνη καταψήφιση από την κυπριακή βουλή»...
Πρόσθεσε πάντως ότι θα είναι «τραγική η όποια λύση θέτει την Κύπρο
εκτός Ευρωζώνης» εκτίμησε παράλληλα ότι η Κύπρος «μπορεί λόγω ευελιξίας και μεγέθους να βρει βοήθεια και από τρίτες χώρες» σημειώνοντας όμως ότι «η Ρωσία ενδιαφέρεται για μία Κύπρο μέσα στο ευρώ».
Παράλληλα επιτέθηκε με σφοδρότητα στον ΣΥΡΙΖΑ αναφέροντας ότι «χρησιμοποιεί την Κύπρο ως μοχλό για φτηνό αντιπολιτευτικό παιχνίδι στην Ελλάδα» και πρόσθεσε ότι «είναι προκλητική και αστεία η στάση της ηγεσίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης όταν προεκλογικά στελέχη του είχαν αναπτύξει διάφορες ιδέες για αξιοποίηση καταθέσεων»
Πιο αναλυτικά, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε παρέμβασή του κατά την συζήτηση στην Ολομέλεια του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών για τις επενδύσεις ανέφερε ότι από τις πρόσφατες εξελίξεις «αναδεικνύονται τα αντιφατικά χαρακτηριστικά των ευρωπαϊκών αποφάσεων σε σχέση με τη διαχείριση κρίσης» ενώ χαρακτήρισε «μυωπικές» τις λύσεις που προτείνει η Ευρώπη «τις οποίες ως Ελλάδα τις ζούμε με τον πιο σκληρό τρόπο στο πετσί μας».
Πρόσθεσε δε πως «Ειδικά στην περίπτωση της Κύπρου η επιμονή της Ευρωζώνης για συμμετοχή καταθετών δεν έχει δημοσιονομικά οφέλη… Η απόφαση του eurogroup όπως τελικά διαμορφώθηκε είναι μεγάλο ιστορικό σφάλμα. Σημασία πλέον έχει να είναι η τελευταία λανθασμένη και ανιστόρητη απόφαση»
Επιπροσθέτως, ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι « Ήταν επιβεβλημένη η αντίδραση των κυπριακών πολιτικών δυνάμεων, και η ομόφωνη καταψήφιση. Στην περίπτωση της Κύπρου μπορούμε να δούμε οι Ελλαδίτες τι σημαίνει συναίνεση και εθνική ευθύνη σε έναν ελάχιστο κοινό παρονομαστή. Στην Κύπρο όλες οι πολιτικές δυνάμεις θέλουν να βρεθεί μία λύση…». Επιτέθηκε μάλιστα στον ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας πως είναι «Προκλητική και αστεία η στάση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, όταν προεκλογικά στελέχη του είχαν αναπτύξει διάφορες ιδέες για αξιοποίηση καταθέσεων» συμπληρώνοντας πως «Ο ΣΥΡΙΖΑ φοβούμαι χρησιμοποιεί Κύπρο ως μοχλό για φτηνό αντιπολιτευτικό παιχνίδι στην Ελλάδα».
Keywords
Τυχαία Θέματα