Υπερψηφιστηκε το μνημονιο 3 - ο εκφυλισμος και το τελος εποχης του συριζα - ολα οσα θα ακολουθησουν

ΣΥΡΙΖΑ , ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΠΟΤΑΜΙ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΑΝ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ 3, ΠΟΥ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.

- Ο ΣΥΡΙΖΑ
ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΘΕΩΡΕΊΤΑΙ Ή ΝΑ ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΕΙΤΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΚΟΜΜΑ, ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΕ ΜΕΤΡΑ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ, ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ Η ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΚΑΙ Η ΑΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.

-Ο ιδεολογικός προσανατολισμός του ΣΥΡΙΖΑ, απο σήμερα είναι φιλελεύθερος και σε καμία περίπτωση οι πολιτικές του, δεν θα έχουν σχέση με την ιδεατή αριστερά που υπόσχονταν πως θα υπηρετήσει.
Αλέξης Τσίπρας και τα στελέχη της κυβέρνησης, έκαναν απανωτά λάθη, απέτυχαν να διαπραγματευτούν με τους δανειστές της χώρας, αποδείχτηκαν ανέτοιμοι και χωρίς εναλλακτικά σχέδια στις παγίδες που τους έστησαν οι ευρωνταβάδες – εκβιαστες της Ε.Ε και του ΔΝΤ και έπεσαν στην παγίδα του δόγματος του σοκ, στη δίνη του οποίου έχει περιέλθει η χώρα απο τον Ιούλιο του 2015 και φυσικά ακόμη να εξέλθει.

-Η αποτυχία της επίτευξης ενος "εντίμου συμβιβασμού" της συγκυβέρνησης με τους δανειστές και του ιδεολογικού και πολιτικού εκφυλισμού του ΣΥΡΙΖΑ απο αριστερό σε φιλελεύθερο κόμμα...οδήγησε όπως όλα δείχνουν και στην πλήρη απαξίωση του σύνολου του πολιτικού συστήματος από τους πολίτες, καθώς οι περισσότεροι είχαν εναποθέσει τις τελευταίες τους ελπίδες για ένα καλύτερο μέλλον...στο νεαρό "μεσσία" Αλέξη Τσίπρα.
Εχουμε γράψει και παλαιότερα μέσα από το ΠΡΕΖΑ TV πως η εμμονή των λαών στον μεσσιανισμό και στην ανάγκη της πίστης σε πολιτικούς ηγέτες - “μεσσίες” οι οποίοι θα είναι ικανοί να μας βγάζουν από τα παντός είδους αδιέξοδα,είναι ίσως ένας από τους μεγαλύτερους λόγους εθνικών καταστροφών ανά την ιστορία.
Η πίστη σε κατά καιρούς μεσσίες και όχι στη δύναμη που έχουμε ο λαός ως λαός στα χέρια μας, έχει οδηγήσει το είδος μας, στο να επιβιώνει αντί να ζει με αξιοπρέπεια.

Οι επόμενες μέρες στο πολιτικό σκηνικό της χώρας θα συνεχίσουν να είναι σκληρές:

-O Αλέξης Τσίπρας θα πάει σε συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ μέσα στο Σεπτέμβριο όπου εκεί η αριστερή πλατφόρμα αλλά και βουλευτές της κυβέρνησης, θα διαφοροποιηθούν απο τη μνημονική πολιτική και προσανατολισμό του κόμματος.
Ο Τσίπρας σύμφωνα με πληροφορίες δεν προσανατολίζεται σε διαγραφές στελεχών,μιας και είναι σε γενικότερα πλαίσια "ενωτικός".Κάποιοι από αυτούς που θα διαφοροποιηθούν ίσως παραιτηθούν από μόνοι τους.
-Άγνωστο παραμένει εάν θα πάει φέτος ο Τσίπρας στη ΔΕΘ...μιας και πέρυσι είχε παρουσιάσει εκεί το πρόγραμμα του κόμματος του...που σήμερα κατάργησε ψηφίζοντας το Μνημόνιο 3.
-Το iskra και ο Λαφαζάνης θα προσπαθήσουν να κάνουν νέο αριστερό αντιμνημονιακό κόμμα,που ως σημαία του θα έχει την απαγκίστρωση της χώρας από τα μνημόνια με οποιοδήποτε κόστος και την επιστροφή σε εθνικό νόμισμα.
-Στις αρχές Σεπτεμβρίου ή μετά το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ θα υπάρξει πρόταση μομφής κατά της Ζωης Κωνσταντοπούλου καθώς όπως φαίνεται η πρόεδρος της βουλής με τις πράξεις της και τις επιτροπές που έχει στήσει, ενοχλεί τα μνημονιακά συμφέροντα που πλέον θα υπηρετεί επίσημα και ο ΣΥΡΙΖΑ.
-Τον Σεπτέμβρη και τον Οκτώβρη θα υπάρξουν εξελίξεις στο χώρο των ΜΜΕ με την αδειοδότηση των καναλιών, ενώ η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να αντιστρέψει το κλίμα των φοροεισπρακτικών μέτρων με θεαματικού τύπου συλλήψεις φοροφυγάδων και πολιτικών λαμόγιων...όπως ακριβώς είχε κάνει και ο Σαμαρας.
-Εκλογές δεν αναμένεται να γίνουν άμεσα.
-Τέλος να σημειώσουμε πως είναι πλέον απροκάλυπτες οι τακτικές και οι πολιτικές που ακολουθούν οι στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα και ο τρόπος που χειρίζονται-χρησιμοποιούν τα καθεστωτικά ΜΜΕ ώστε να εξοντώσουν πολιτικούς τους συντρόφους που πλέον διαφωνούν με τη μνημονιακή στροφή της κυβέρνησης. Δυστυχώς δεν διαφέρουν σε τίποτε από τους “Μουρουτιδες” παλαιότερων εποχών.

Ακολουθείστε το ΠΡΕΖΑ TV στο twitter εδώ
https://twitter.com/prezatv

ΠΡΕΖΑ TV
Keywords
Τυχαία Θέματα