Ξενος τυπος: ο ντραγκι ετοιμαζεται να πιεσει αφορητα τις ελληνικες τραπεζες

Κατά τον Τomas Hirst του Business Insider αυτό που ετοιμάζεται να κάνει ο Μάριο Ντράγκι στις ελληνικές τράπεζες είναι «εξωφρενικό». Την ίδια στιγμή το δίδυμο των αρθρογράφων των Financial Times Anne-Sylvaine Chassany και Peter Spiegel, ο Ντράγκι
ετοιμάζεται για σκληρό παζάρι. Και στις δύο περιπτώσεις στο κέντρο της θύελλας ενδέχεται να βρεθούν οι ελληνικές τράπεζες και η δυνατότητά τους να χρηματοδοτηθούν από τον ELA.

Όπως σημειώνει ο Hirst στο άρθρο του, που είναι σφόδρα επικριτικό για τον Ιταλό τραπεζίτη, η ΕΚΤ απειλεί να διακόψει την έκτακτη χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών. Κάτι που πλέον αποδεικνύεται εμπράκτως ότι έπραξε και στην περίπτωση της Ιρλανδίας. Η μέχρι πρότινος κρυφή αλληλογραφία που είδε το φως της δημοσιότητας, δείχνει με αυτόν τον τρόπο ο Ντράγκι πίεσε την Ιρλανδία να μπει σε σχέδιο διάσωσης, καθώς σε άλλη περίπτωση οι τράπεζες της χώρας θα «στέγνωναν». Τη στιγμή που η Ελλάδα έχει μπει στην οδό της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές της, είναι πολύ πιθανό στο τέλος του μήνα το τραπεζικό σύστημα της χώρας να χτυπήσει «κόκκινο». Αυτό είναι το μήνυμα κάποιων μελών του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ.
Keywords
Τυχαία Θέματα