ΞΕΧΕΙΛΩΝΕΙ Η ΕΛΑΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ… ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ «ΕΥΕΛΙΞΙΑ» ΑΠΑΙΤΕΙ Η ΤΡΟΪΚΑ - ΣΤΗ ΝΕΟΓΑΛ ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΟΙ ΕΠΙΤΗΡΗΤΕΣ - ΕΠΙΠΛΕΟΝ «ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ» ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΝΕΟΣ ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ

ΟΣΟ ΒΑΘΑΙΝΕΙ η ύφεση και αυξάνει η ανεργία, ακριβώς λόγω μείωσης των εργαζόμενων και του διαθέσιμου εισοδήματος, τόσο θα έρχεται και θα επανέρχεται το εργασιακό.

Η τρόικα των επιτηρητών επιμένει στη θέσπιση μέτρων μεγαλύτερης ευελιξίας στην αγορά εργασίας. Αυτό καταγράφηκε στη διάρκεια των συναντήσεων, που είχε την περασμένη εβδομάδα η αντιπροσωπεία των τεχνοκρατών με τους παράγοντες των υπουργείων.

Παράλληλα, αμφισβητούν την «αποτελεσματικότητα» των ψηφισθέντων μέτρων [ειδικές επιχειρησιακές συμβάσεις, μη επέκταση των κλαδικών συμβάσεων και σε όσους δεν εκπροσωπούνται στις συλλογικές διαπραγματεύσεις (εργοδότες και μισθωτούς), κατάργηση της προσαύξησης στην υπερωρία της μερικής απασχόλησης, παράταση της ενοικίασης των εργαζόμενων-προσωρινή εργασία, αποζημίωση χωρίς απόλυση κατά τον πρώτο χρόνο της εργασίας].
Διαβάστε περισσότερα »
Keywords
Τυχαία Θέματα