ΒΡΕΤΑΝΙΑ: ΕΠΙΠΛΕΟΝ 600.000 ΠΑΙΔΙΑ ΘΑ ΡΙΞΟΥΝ ΣΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ


Δραματικές επιπτώσεις στις συνθήκες διαβίωσης των παιδιών της Βρετανίας αναμένεται να έχουν τα μέτρα λιτότητας και η επακόλουθη μείωση του μέσου εισοδήματος, προειδοποιεί το έγκριτο Ινστιτούτο Δημοσιονομικών Μελετών (IFS) που προβλέπει ότι μέσα στα επόμενα δύο χρόνια τα παιδιά που ζουν σε συνθήκες φτώχειας θα αυξηθούν κατά 600.000.
Σε μια μια μάλλον ζοφερή εκτίμηση των αλλαγών που θα φέρει το νέο πρόγραμμα λιτότητας της βρετανικής κυβέρνησης -με βασικούς άξονες τη φορολογική μεταρρύθμιση και τον περιορισμό των κοινωνικών επιδομάτων- το IFS προβλέπει ότι το μέσο εισόδημα θα μειωθεί κατά
περίπου 7% σε πραγματικούς όρους, σηματοδοτώντας τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων 35 ετών: «Θα είναι η μεγαλύτερη τριετής πτώση του μέσου εισοδήματος μετά την περίοδο 1974-77», δηλαδή μετά την περίοδο που ακολούθησε την πετρελαϊκή κρίση της δεκαετίας του '70. Ως αποτέλεσμα της μείωσης αυτής τα παιδιά που ζουν στη φτώχεια θα αυξηθούν κατά πάνω από μισό εκατομμύριο, φτάνοντας το 2013 τα 3,1 εκατομμύρια. Παράλληλα σε συνθήκες φτώχειας θα ζουν 2,5 εκατ. γονείς και 4 εκατ. ενήλικοι (ενεργός πληθυσμός) χωρίς παιδιά.
Διαβάστε περισσότερα »


Keywords
Τυχαία Θέματα