Το σχεδιο «δολοφονιας» μεγαλης ελληνικης τραπεζασ! - πως μπλοκαραμε τους «γυπες»

Συμφέροντα εντός και εκτός ελληνικών συνόρων έστησαν σχέδιο εξόντωσης μεγάλης συστημικής τράπεζας,
με στόχο την κατάρρευσή της, ώστε να πέσουν στα χέρια τους -έναντι πινακίου φακής- τεράστια περιουσιακά της στοιχεία και, βέβαια, χιλιάδες επιχειρηματικά δάνεια.

Σύμφωνα με τη μεγάλη αποκάλυψη στο σημερινό φύλλο της Εφημερίδας των Συντακτών το «κόλπο γκρόσο» αναπτύχθηκε πλήρως στη διάρκεια της πρόσφατης ανακεφαλαιοποίησης, με στόχο η συγκεκριμένη μεγάλη τράπεζα να οδηγηθεί σε διαδικασία υποχρεωτικής «εξυγίανσης»
(resolution).

Αυτό θα είχε συνέπεια μια χιονοστιβάδα που θα έπαιρνε. παραμάζωμα όλο το ελληνικό τραπεζικό σύστημα και θα έφερνε την ελληνική κυβέρνηση με την πλάτη στον τοίχο, αδυνατίζοντας δραματικά τη θέση της χώρας σε μια εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς. Προφανώς, μια τέτοια εξέλιξη θα είχε με ανυπολόγιστες συνέπειες σε μορφή νέων επαχθών μέτρων για τον ελληνικό λαό, τα οποία -εν τέλει- η κυβέρνηση κατάφερε να αποφύγει, ακριβώς χάρη στο «χτίσιμο» μιας ισχυρής διαπραγματευτικής θέσης. Για το θέμα υπάρχει σε εξέλιξη και έρευνα πανίσχυρου ευρωπαϊκού ελεγκτικού οίκου μετά από καταγγελία.
Keywords
Τυχαία Θέματα